SMHI går ut med nya varningar för snöfall och halka. Foto: Henrik Isaksson/IBLSMHI går ut med nya varningar för snöfall och halka. Foto: Henrik Isaksson/IBL
SMHI går ut med nya varningar för snöfall och halka. Foto: Henrik Isaksson/IBL
På flera håll väntas uppåt en decimeter snö. Foto: Nils Jakobsson / BILDBYRÅNPå flera håll väntas uppåt en decimeter snö. Foto: Nils Jakobsson / BILDBYRÅN
På flera håll väntas uppåt en decimeter snö. Foto: Nils Jakobsson / BILDBYRÅN

Nya varningar för snökaos och halka

Publicerad

Efter nattens snöoväder:

SMHI varnar för mer snö, halka och hård vind med risk för snödrev på flera håll i Sverige.

Samtidigt uppmanar Trafikverket till försiktighet i trafiken.

I morgontrafiken har flera trafikolyckor inträffat, bland annat en seriekrock på E6.

Vintern håller i sig och under natten har ett snöoväder dragit in över Sverige. På flera håll i landet har SMHI utfärdat varningar.

I Halland har en klass 1-varning utfärdats. Fram till eftermiddagen kan det komma cirka en decimeter snö, men på grund av stigande temperaturer väntas snöfallet avslutas med regn. När regnet faller på kalla vägar finns risk för lokal ishalka.

 

 

#snö påväg till jobbet

Ett foto publicerat av Peter (@randiglegobit) Jan 6, 2017 kl. 9:17 PST

 

 

Varningar på flera håll

Även på Öland kan det bli upp till en decimeter snö fram till eftermiddagen. En klass 1-varning har utfärdats.

I fjällen varnar SMHI för mycket hård sydlig och sydvästlig vind, särskilt på kalfjället och i dalgångar. På håll i samband med snöfall. Det finns även risk för snödrev.

Under dagen väntas vinden avta.

På grund av att stora mängder snö har fallit i de östra och västra delarna av landet under natten uppmanar nu Trafikverket till försiktighet i trafiken.

Trafikverket: Var försiktiga

– Det är ett besvärligt väglag. Det pågår arbete för att åtgärda och vi är rustade för att hantera det. Men oavsett så måste man ha respekt för vintervädret, säger Eva Nordén på Trafikverkets pressjour till TT.

 

 

 

 

Särskilt i Västra Götaland finns risk för ordentlig halka på grund av regn på kalla vägbanor. Eva Nordén uppmanar trafikanter att ta extra lång tid på sig på vägarna och att dämpa hastigheterna.

Flera olyckor i vintertrafiken

Flera olyckor har inträffat i morgontrafiken. Bland annat har flera lastbilar och personbilar krockat på E6 utanför Rydebäck i Skåne.

Vid 06-tiden på morgonen krockade en plogbil och en personbil på E4 utanför Sundsvall, enligt Sundsvalls Tidning, och utanför Skövde är en väg avstängd under räddningsarbetet efter att två bilar krockat.

Under dagen väntas annars "betydligt mildare väder" än de senaste dagarna, enligt SMHI.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag