Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

"Jag tänkte mig till mina pengar"

Pengar ger frihet. Sanna Ehdin investerar sina slantar i företag hon tror på – och sin egen hälsa. Foto: PAULA WESTERLIND
Sanna Ehdin, 46, succéförfattare som skrivit boken "Den självläkande människan". Är singel och bor i bostadsrätt på Lidingö.

FAKTA

En snabb med Sanna:


Kan pengar köpa lycka?Ja, temporärt.
Det ger möjligheter och frihet.

När jag var 37 år ändrade jag mitt liv radikalt. Det hade alltid funnits pengar i mitt liv och jag har skött min ekonomi sedan elva års ålder, men det var männen som hade de stora summorna. Min pappa, mina pojkvänner och sedan min dåvarande man. Visst hade jag lön som doktorand, men... När jag såg detta mönster bestämde jag mig för att ändra på det: ’Jag ska tjäna egna pengar, stora summor, för det är jag värd!’

Tankarna påverkar verkligheten mer än vi tror. Det är viktigt att tänka positiva tankar och tro på sig själv för att kunna realisera det man vill. För mig hände det saker ganska snabbt. Jag blev erbjuden föreläsningar och började skriva mina böcker. Jag levde min dröm och plötsligt tjänade jag bra med pengar.
Jag har alltid sett pengar som frihet. Pengar är makt också. Oprah är ett föredöme, hon
visar att om man har mycket pengar kan man få ut sitt
budskap. Det är så jag vill använda mina pengar. Jag vill få ut mitt budskap och bidra till en friskare och bättre värld.

Jag investerar mina pengar i saker jag tror på. Jag har exempelvis köpt aktier i ett företag som utvecklar solenergi. Och jag återinvesterar i mig själv. Jag är mån om min fysiska och mentala hälsa, för min verksamhet är beroende av att jag är frisk och mår bra, annars tjänar jag inga pengar! Jag köper ekologisk mat, jag reser och gör saker som intresserar mig, som att gå på kulturella saker.

Fotnot: 2006 omsatte Sanna Ehdins företag Relations Sweden AB 1 270 406 kronor.