Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Fick barn och tvingades att lämna jobbet

När juristen Malin Persson Giolito, 38, födde sitt tredje barn fick den kända advokatbyrån nog. Hon var inte välkommen åter. Nu slår hon tillbaka med romanen "Dubbla slag". - Jag har skickat den till några av cheferna.

Toppbetyg från juristlinjen ledde henne rakt in i hetluften bland jurister. Malin Persson Giolito anställdes, 27 år gammal, på advokatbyrån Mannheimer och Swartling. Hon slet hårt, jobbade 60-70 timmar i veckan och belönades med allt viktigare uppdrag. Tre år senare fick hon en dotter och tog ut ett halvårs föräldraledighet. Då upplevde Malin att chefen ändrade sitt tonläge.

 - Jag fick veta att man förväntade sig lika hårt arbete från mig i fortsättningen. Jag undrade förstås hur det skulle gå till. Bara att sätta ett sex månader gammalt barn på dagis var svårt nog.


Började gå klockan fem

 Malin började gå från jobbet klockan fem för att hämta från dagis. Cheferna reagerade med att ge henne mindre intressanta uppdrag. Ett och ett halvt år senare fick Malin sitt andra barn. Ett nytt möte med chefen och denna gång var beskedet tuffare. Hon skulle inte få bli delägare, något som de flesta strävar efter på de stora advokatbyråerna.

 - Du ska upp eller ut, det är vad som gäller, berättar Malin.


Hoppas på kvotering

 Och ut fick hon gå efter det tredje barnet. Exakt hur det gick till har hon fortfarande svårt att tala om.

 - Jag kan inte kommentera det. Men i romanen kan man läsa om hur jag tror att det brukar gå till.

 Hennes bok handlar om den unga juristen Hanna, som får sparken när hon väntar sitt tredje barn. Att jobba på advokatkontor som kvinna och få barn visar sig vara en omöjlighet.

 - Så gott som varje replik från en av cheferna i boken har jag fått höra i verkligheten.

 Hon hoppas att boken ska skapa debatt, och vill att advokatbyråerna ska börja kvotera in kvinnor på ledande positioner.

 - Det finns inga möjligheter för en mamma att klara kraven. Och om en pappa vill ta föräldraledigt, då får han höra att "visst, vi kan inte hindra dig, men det gynnar inte din karriär". Inte så konstigt att bara runt 20 procent av advokaterna är kvinnor.

FAKTA

Advokaterna om Malin Persson Giolitos bok

Louise Bjurwill, advokat och delägare på Advokaterna:
”Jag trodde faktiskt att det hade blivit bättre på de stora byråerna, de måste förstå vikten av att kunna kombinera arbete och föräldraskap. Det är bra att debatten kommer i gång. Självklart borde hälften av advokaterna i Sverige vara kvinnor.”

Stefan Brocker, vd på Mannerheimer och Swartling:
”Jag kan hålla med om att jämställdheten måste öka, bland annat genom att införa flexibla arbetstider. Vi är 90 delägare i bolaget och färre än 10 procent av dessa är kvinnor. Om fem år bör minst hälften av alla nyblivna delägare vara kvinnor.”

Monique Wadsted, advokat och delägare på MAQS Law firm:
”En del av kritiken mot branschen håller jag med om. Samtidigt är det så att när människor får barn väljer vissa att jobba mindre och satsa mer på barnen.  Det är ett av skälen till att det finns färre kvinnliga delägare på advokatbyråerna och det är ganska svårt att göra något åt den saken.  Men det är klart, om våra kunder kräver att hälften av delägarna ska vara kvinnor, då skulle det antagligen bli så.”

Anne Ramberg, generalsekreterare i Sveriges Advokatsamfund:
”Vi befinner oss i ett generationsskifte och andelen kvinnliga advokater kommer att öka. Samtidigt ska man komma ihåg att advokatyrket är väldigt krävande. Arbetsgivarna måste göra sitt bästa för att underlätta, men det måste också fattas beslut hemma om hur man ska kunna hinna med både familj och karriär.”