Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Trump ”tackar nej” till att bli årets person

Donald Trump ”nobbar” att bli årets person.Foto: ALEX BRANDON / AP TT NYHETSBYRÅN
Enligt Times redaktionschef, Nancy Gibbs, var Hillary Clinton, som förlorade mot Donald Trump i presidentvalet, nummer två på listan 2016.Foto: BOB DAEMMRICH / POLARIS/IBL POLARIS

I december varje år utser tidningen Time den person som haft störst påverkan – på gott och ont – på världen under de tolv månader som gått.

Men ska 2016 års vinnare, Donald Trump, dyka upp i år också? Inte om den amerikanska presidenten själv får bestämma.

”De ringde, men jag bestämde mig för att stå över”, skriver Trump på Twitter.

Time säger dock att ”presidenten har fel om hur det går till när vi utser årets person” enligt The Hill.

Förra årets vinnare blev den då nyvalde presidenten Donald Trump.

– Det är en stor ära och betyder jättemycket, sa Trump i en telefonintervju med NBC:s ”Today show” när Time-avslöjandet presenterades.

Varje år utser nämligen den ansedda amerikanska tidningen Time årets person – den som haft störst påverkan på händelser i världen under året.

Och kanske inte helt otippat gick utmärkelsen 2016 till den då helt färske nyvalde amerikanska presidenten Donald Trump.

Redan 2015, då Tysklands förbundskansler Angela Merkel tog hem segern, fanns Trump med bland finalisterna.

Tysklands förbundskansler Angela Merkel tog hem segern 2015.Foto: TATYANA ZENKOVICH / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Hillary tvåa på listan

Enligt Times redaktionschef, Nancy Gibbs, var Hillary Clinton, som ju förlorade mot Trump i presidentvalet, nummer två på listan 2016.

Gibbs säger att valet av Trump var mycket ”rättframt” och motiveringen till att Trump anses ha påverkat världens händelser mest under 2016 var:

”För att ha påmint USA om att demagogi livnär sig på förtvivlan och att sanningen bara är så stark som förtroendet är för den som uttalar den, och för att ha gett kraft till en dold väljarskara genom att kanalisera dess ilska och rädsla och för att ha utformat morgondagens politiska kultur genom att riva gårdagens.”

 

LÄS MER: Trump har utsetts till ”årets person” i Time 

Time utsåg Donald Trump till årets person 2016.

Inte Trump i år också

Nu är alltså frågan vem som blir årets person 2017.

Om någon vecka vet vi.

Men det lär inte bli Trump den här gången också.

Det slår han nämligen själv fast på Twitter:

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/934189999045693441

”Time ringde och sa att jag ANTAGLIGEN skulle utses till ”Årets man (person), som förra året, men jag var tvungen att tacka ja till en intervju och en omfattande fotografering. Jag sade att det antagligen inte var så lyckat, och står över. Tack i alla fall.”

Ironi eller inte?  Det är allmänt känt att Trump och Time inte är helt såta vänner. Särskilt med tanke på att Time skrev så här på Twitter efter Trumps tweet:

”Presidenten har fel om hur det går till när vi utser årets person. Time kommenterar inte vårt val förrän publiceringen som är den 6 december.

https://twitter.com/TIME/status/934231984099995649?ref_src=twsrc%5Etfw&ref_url=http%3A%2F%2Fthehill.com%2Fhomenews%2Fmedia%2F361760-time-fires-back-at-trump-after-person-of-the-year-claim

Tennisproffset Andy Murray gav Trump en pik på Twitter genom att säga att han också tackat nej – till att bli årets sportpersonlighet:

”BBC ringde och sa att jag ANTAGLIGEN skulle utses till Årets sportpersonlighet men jag var tvungen att tacka ja till en intervju och en omfattande fotografering. Jag sade att det antagligen inte var så lyckat, och står över. Tack i alla fall.”

 

https://twitter.com/andy_murray/status/934205813731848192?ref_src=twsrc%5Etfw&ref_url=http%3A%2F%2Fbleacherreport.com%2Ftennis