Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Sergio Agüero inte välkommen på VM-basen

Sergio Agüero på plats i Doha.
Foto: Instagram.
Sergio Aguero i Manchester City.
Foto: NEWS IMAGES / MARK COSGROVE/NEWS IMAGES/SIPA U SIPA USA

DOHA. Legendar och en av landets bästa målskyttar genom tiderna.

Ändå är Sergio Agüero inte tillåten att komma in på Argentinas VM-bas i Qatar.

– Om de inte vill ha mig där är det okej, men säg det till mitt ansikte i så fall, säger den tidigare anfallsstjärna.

Sergio Agüero är en av Argentinas främsta fotbollsspelare på 2000-talet. Anfallaren gjorde 184 mål under sina tio år i Manchester City där han vann totalt fem ligatitlar.

I landslagströjan är Agüero Argentinas tredje mesta målskytt genom tiderna med sina 41 fullträffar. Han dessutom vunnit både OS-guld och 

När 34-åringen tvingades lägga skorna på hyllan på grund av hjärtfel gjorde han det som en legendar i landet.

Så då borde väl Sergio Agüero vara en välkommen gäst på Argentinas VM-läger i Qatar? 

Icke.

Sergio Agüero portad från Argentinas VM-bas

Den tidigare anfallsstjärnan har rest till Qatar för att stötta sitt land men inte fått tillåtelse att träffa sina tidigare lagkamrater, som Lionel Messi och Angel Di Maria. 

Anledningen? Agüeros ackreditering är inte klar.

– Jag har inte träffat landslaget än. Allt är rätt konstigt. Det låter märkligt att det ska ta tre till fyra dagar att fixa det som krävs, säger argentinaren enligt Sportbible

Han riktar kritik mot det argentinska fotbollsförbundet.

– Jag har fått höra att beslutet kommit någonstans ovanifrån, samtidigt som jag sett andra som fått komma in. Det är konstigt att de inte kan lösa det snabbt åt mig.

Sergio Agüero kallar situationen för ”märklig” och berättar att han i stället fick skicka lycka till-sms till sina tidigare lagkamrater inför VM-premiären mot Saudiarabien.

– Det irriterar mig att andra som anlänt samma dag som mig helt plötsligt släppts in. Om de inte vill ha mig där är det okej, men säg det till mitt ansikte i så fall.

Argentina kan nog behöva lite anfallstips från Agüero. Sydamerikanerna åkte på en chockförlust i premiären mot Saudiarabien under tisdagen.