Hans nya öra växer fram – på armen

Nya banbrytande transplantationen ska ge Mr Ji örat tillbaka

För ungefär ett år sedan var Mr Ji med om en trafikolycka. Han fick då allvarliga skador i högra sidan av ansiktet och har sedan dess levt utan sitt högra öra. Men nu, kan han med hjälp av banbrytande medicinsk teknologi, snart stoltsera med två öron igen. Ett nytt öra växer nämligen fram - på hans arm.
De flesta sa att det skulle vara omöjligt att återställa hans högra öra med hjälp av konventionella medicinska metoder. Det var då Mr Ji fick tips om Doctor Guo. Doktor Guo arbetar på First Affiliated Hospital på universitetet i Xi'an i Kina och är en välkänd plastikkirurg som gjorde sin första ansiktstransplantation 2006. Han antog utmaningen att skapa ett nytt öra åt Mr Ji.

De började med att vidga huden på Mr Jis arm, därefter opererade de in bitar av brosk från hans revben för att forma ett nytt öra under huden. Och visst ser det otroligt bra ut. Mr Ji själv säger att det ser precis ut som hans gamla öra. Och om tre till fyra månader kommer det här örat också att transplanteras på Mr Jis huvud.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av ToppHälsa + varma tights från Röhnisch. Köp nu!