Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Våga grilla skaldjur – men tänk på det här

Sophie Berlin vet exakt hur man gör ljuvliga grillade vannameiräkor med chimichurri.
Grillade vannameiräkor med chimichurri
Ingredienser
Till 4 portioner
1 påse tinade Vannameiräkor, ASC-märkta
Chimichurri:
1 grön chili
3 vitlöksklyftor
2 dl hackad bladpersilja
Rivet skal av 1 citron
1 dl fin olivolja
3 msk vitvinsvinäger
2 krm salt
½ krm nymald svartpeppa
Till servering:
Baguette
Så här gör du:
Kärna ur chilin och finhacka. Mixa tillsammans med finhackade vitlöksklyftor, finhackad bladpersilja och citronskal till en sås.
Lägg räkorna i ett grillrister och grilla hastigt på hög värme 5-7 minuter. Ringla över chimichurri och servera med baguette.

Du kanske också är intresserad av