Lättlagad räkpasta med färskost

Recept på krämig pasta du lagar på 15 minuter
Krämig räkpasta med dill (till 4 personer)
Lättlagat recept på pasta som lagas i en form. Pastan ska inte rinna av utan den blandas tillsammans med vattnet som är kvar med färskost och bildar då en krämig och god pastarätt.
Ingredienser:
300 g pasta - med 10 minuters koktid, t ex strozzapreti
1 l vatten
1 tsk salt
250 g gröna ärter - frysta
1 knippa dill
200 g färskost med pepparrot
300 g räkor - skalade, i lag eller frysta och tinade
2 krm nymald svartpeppar
Gör så här:
1. Koka upp vatten och salt i en låg vid panna. Tillsätt pastan och låt koka utan lock ca 10 min. Blanda i ärterna när ca 2 min återstår av koktiden.
2. Hacka dillen, spara lite till garnering. Blanda ner färskosten i pannan och rör tills den smält. Blanda i dill och räkor och krydda med peppar. Garnera med den sparade dillen.
TIPS! Blir det pasta över är den jättegod att äta kall dagen efter!

Du kanske också är intresserad av