Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Enkelt recept på semlor – saftiga och goda

Så gör du en semla – saftig vetebulle fylld med mandelmassa och grädde toppad med florsocker
Deg (20 semlor):
14 – 16 dl vetemjöl special
1,5 dl socker
125 g rumsvarmt smör
50 g jäst för söta degar
2 tsk kardemumma
1 ägg
5 dl mjölk

Pensling:
2 äggulor 1 – 2 msk mjölk

Fyllning:
100 g skållad mandel
inkrom från bullarna
0,6 dl mjölk
250 g mandelmassa

Garnering:
4 – 5 dl vispgrädde
florsocker

Du kanske också är intresserad av