Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Peter Dalle, född 1956, är en svensk skådespelare, manusförfattare, producent och regissör, bland annat till filmen Lyrro. 


Peter Dalle vann en Guldbagge 1995 för manus till "Yrrol - En kolossalt genomtänkt film". Han har ytterligare tre internationella priser för "Skenbart: En film om tåg".  Drömkåken, 1993, regi och manus. Yrrol, 1994, regi, regi och manus. Ogifta par - en film som skiljer sig, 1997, regi och manus. Skenbart: En film om tåg, 2003, regi och manus. En fiende att dö för, 2012, regi och manus. Lyrro, 2018, regi och manus.


Dalle slog igenom i tv-serien Lorry (1989–1995). I Lorrygänget ingick även Johan Ulveson, Claes Månsson, Ulla Skoog, Stefan Sauk, Suzanne Reuter, Lena Endre, Gunilla Röör och Gunnel Fred.


Dalle är sambo med Victoria Heleander och är pappa till dottern Eira. Peter Dalle bor i en lägenhet i Vasastaden i Stockholm.


Peter Dalle