Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Zlatan förolämpades av Mihajlovic

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Sinisa Mahajlovic förelämpade Zlatan under matchen.
Foto: MASSIMO MASSIMO

Zlatan Ibrahimovic förolämpades under matchen mot Inter.

Inters stjärna Sinisa Mihajlovic använde personliga påhopp för att psyka svensken ur balans.

  Det var grova saker, säger Zlatans agent Mino Raiola.

Domen mot Zlatan är det stora samtalsämnet i italiensk fotboll.

Maurizio Laudi, ordförande i disciplinnämnden som dömde Zlatan till tre matchers avstängning, motiverar domen så här: – Ibrahimovic, stillastående, slog med vänsterarmen till Cordoba mellan hakan och halsen. Inters försvarsspelare föll till marken. Incidenten uppmärksammades inte av domaren eftersom denne hade fokus där bollen befann sig. Efter vad upptagningarna från tv har visat, måste man definiera aktionen från Ibrahimovic som våldsam och med alla säkerhet avsiktlig.

"Zlatan är lättirriterad"

 På Juves hemsida försvarar Luciano Moggi svenskens tilltag i 88:e minuten: "Cordoba ställde sig på en av Ibrahimovics fötter och han försökte komma loss. Zlatan gjorde inget felaktigt." Interbacken Ivan Cordoba kommenterade på fredagen svenske Ibrahimovic som spelare och person. – Ibrahimovic är en bra spelare. Men han är lättirriterad, sa Cordoba. Det kan Juventus tolka som att Interförsvaret medvetet försökte få Zlatan ur balans. Zlatans agent Mina Raiola hävdar att Zlatan blev provocerad av värsta sorten av Inters mittback Sinisa Mihajlovic. 

Grova förolämpningar

 Raiola säger i lokalkanalen Antenna 3 Lombardia. – Hade det varit jag som varit på planen i stället för Zlatan så hade jag blivit utvisad efter fyra minuter. Sinisa Mihajlovic förolämpade honom hela tiden, och det var också många grova förolämpningar.   Enligt Raiola skedde förolämpningarna på serbokroatiska.  Tidigare har Mihajlovic anklagats för rasistiska kommentarer mot svarta spelare på plan, bland annat hävdade Arsenals Patrick Vieira att Mihajlovic kallat honom "en svart skit".

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.