Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Zander, 16, dog av orkanen Irma

Zander Venezia
Zander Venezia

En av surfingvärldens största talanger är död. 

Zander Venezia dog till följd av orkanen Irmas framfart, uppger AS

Han blev 16 år gammal. 

Orkanen Irma blåser med förödande kraft in över Karibien och är på väg mot Floridas kust. Stormen är den kraftigaste någonsin i Atlanten och vindstyrkor på 244 kilometer i timmen har uppmätts. 

Stormen förväntas orsaka enorm skada över de platser den drar fram. 

Försökte rädda ynglingen

Den missade dock ön Barbados, men skickade enorma vågor mot ön, något som många surfare drog nytta av. En av alla dem var Zander Venezia, som är hemmavarande på paradisön. 

Under onsdagen så var han ute och surfade, men fångades enligt AS av en våg han inte kunde med. Han slungades mot ett rev, slog i huvudet och började blöda ymnigt. 

Nathan Florence, bror till världsmästaren från 2016, John Florence, var den förste som var framme vid Venezia. Han drog upp honom på stranden och började utföra hjärt- och lungräddning. 

Zanders sista ord

"Zander blödde och rörde sig inte. Ett par killar drog upp honom mot stranden, men det var väldigt svårt. Väl där försökte de återuppliva honom. Ambulansen kom fort och förde honom till sjukhuset, men tydligen hade han brutit nacken, säger vittnet Alan Burke till Surfline. 

Venezia blev bara 16 år gammal. 

Enligt tidningen var hans sista ord: "Jag har precis åkt på mitt livs bästa våg". 

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.