Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Yngst någonsin – nu tar han över mästarlaget

Oscar Lundin vänder hem till SSL efter tre säsonger i Schweiz.Foto: Storvreta IBK.
Storvreta har två raka SM-guld. De ligger just nu trea i SSL-tabellen. Foto: NAINA HELéN JÅMA/TT / TT NYHETSBYRÅN
Andreas Harnesk fick lämna i december. Nu är han tränare i Rönnby.Foto: BILDBYRÅN

Svenska mästarna Storvreta har hittat sin nya tränare.

Enligt uppgifter till SportExpressen blir det Oscar Lundin, 31, som tar över nästa säsong.

Ett val som Storvreta bekräftade någon timme senare.

– Helt rätt val för mig och min familj, säger Lundin till klubbens hemsida.

Det var någon vecka före jul som guldtränaren Andreas Harnesk överraskande fick sparken - trots en stark höstsäsong resultatmässigt i innebandyns SSL.

Ett antal spelare i Storvreta ska ha varit missnöjda och velat ha bort tränaren, vilket fick ledningen att agera.

– Styrelsen ville inte att jag skulle ha ansvar för laguttagningen längre och det funkar inte för mig på de premisserna, sa Harnesk om uppbrottet.

Oscar Lundin blir ny Storvreta-tränare

Sedan dess har den tidigare assisterande tränaren Kristofer Widlundh haft huvudansvaret och ikonen Mika Kohonen har anslutit som assisterande tränare.

Samtidigt har jakten pågått efter en ny huvudtränare till nästa säsong.

Storvreta har nu hittat honom. SportExpressen kan avslöja att det blir Oscar Lundin.

Den tidigare Warbergstränaren - som 25 år gammal blev den yngste huvudtränaren någonsin i herrarnas SSL - är inne på sitt tredje år med Alligator Malans nere i Schweiz.

31-åringen har dock aviserat att han tänker återvända till svensk innebandy.

Växjö har varit ute efter Oscar Lundins tjänster, men nu tar han över i Storvreta i stället. Mästarklubben skickade ut nyheten i ett pressmeddelande vid 08.30-tiden på torsdagen.

− Oscar kommer jobba som huvudansvarig i vårt SSL-lag och med talangutveckling av våra juniorer samt hjälpa oss med utbildning av våra ungdomsledare så att vi tar ett stort steg i kompetensutveckling över hela föreningen, säger sportsligt ansvarige Henrik Ededahl.

Andreas Lundmark uppgetts ha tackat nej

Oscar Lundin har skrivit på ett treårskontrakt.

– Storvreta IBK och Uppsala känns som helt rätt val för mig och min familj. Efter tre år i Schweiz så sökte jag en ny typ av utmaning och det är tveklöst att jag kommer få det i Uppland. Kravbilden, och förutsättningar som medföljer den, har från första samtal med Storvreta lockat och jag är redo, säger han. 

UNT pekade tidigare ut assisterande förbundskaptenen Andreas Lundmark som Storvretas förstaval. Enligt uppgifter till SportExpressen tackade Faluns förre guldtränare nej till erbjudandet.

Storvreta är tidernas främsta innebandyklubb med sex SM-guld, där de vunnit både 2018 och 2019. Just nu ligger Uppsalalaget trea i SSL-tabellen med fyra omgångar kvar att spela.

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.