Wozniacki: "Jag vill ha någon som är sträng"

Publicerad

Thomas Johansson vet hur det känns att vinna en grand slam-turnering. Med brutal ärlighet ska han hjälpa Caroline Wozniacki till en titel.

– Jag vill ha någon som är sträng, säger danskan till Eurosport.

Caroline Wozniacki är vidare till tredje omgången i Franska Öppna efter att ha besegrat Jarmila Gajdosova med 6–1, 6–4.

Sedan någon vecka tillbaka jobbar hon med grannen Thomas Johansson, segrare i Australian Open 2002, som en av sina tränare.

"En fantastisk kille"

– Jag har jobbat med honom i ett par veckor nu. Han är en fantastisk kille och vi har bra kontakt. Vi bor grannar, han har spelat på touren och vunnit en grand slam, säger Caroline Wozniacki till Eurosport.

22-åringen ser en sida hos sin nye samarbetspartner som hon uppskattar extra mycket: hans ärlighet.

– Han säger vad han tycker och är inte mjuk. Jag gillar inte när någon säger "åh det är fantastiskt, det är fantastiskt", när det egentligen är bedrövligt. Jag vill ha någon som är sträng och ger mig sanningen.

Caroline Wozniacki har, trots att hon har varit världsetta, ännu inte vunnit någon grand slam-turnering.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du kan även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag