Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Wijks framtidsval: ”Det blir min sista säsong”

Foto: BILDBYRÅN
Foto: BILDBYRÅN

Anna Wijks framtid är klar.

Kais Moras stora stjärna har skrivit på ett nytt kontrakt med klubben.

– Det känns som det är min sista säsong. Det vore konstigt att avsluta någon annanstans, säger landslagsstjärnan.

Kais Mora kan andas ut.

En av världens absolut bästa innebandyspelare, Anna Wijk, kör vidare med Kais Mora.

Det har varit rykten om att 28-åringen ska lägga klubban på hyllan alternativt flytta till Stockholm, där bland annat nykomlingen Nacka Wallenstam har gett Wijk ett seriöst erbjudande.

Anna Wijk blir kvar i Kais Mora

Men bara timmar efter att veteranen Therese Karlsson valt att sluta kan SportExpressen nu berätta att Anna Wijk skrivit på ett nytt ettårskontrakt med Kais Mora - klubben hon spelat för sedan flytten från Iksu 2010.

Börje Sundqvist, damansvarig i Kais Mora:

– Anna Wijk är en av världens bästa spelare. Vi är otroliga stolta i klubben nu när det är klart. 

Anna Wijk är också glad över lösningen.

– Det känns skönt att det är klart och att jag får vara kvar, säger hon.

Kais Mora har alltid varit hennes förstaalternativ, men Anna Wijk erkänner att en fortsättning inte var given.

– Dels har jag inte varit helt säker på att jag skulle fortsätta spela. Men så har det växt fram mer och mer, jag har känt att jag inte är klar. Dels har jag och min kille köpt lägenhet i Stockholm. Men det gick att få ihop det. Det känns skönt.

Anna Wijk flyttar till Stockholm i februari

Inflyttning i lägenheten sker i februari. Mitt under säsongen alltså.

– Vi kommer flytta in där då, men jag kommer självklart slutföra säsongen och bo mestadels här. Det får bli någon lösning de sista månaderna, säger Anna Wijk.

Flytten kan skapa förhoppningar hos flera Stockholmsklubbar - däribland mästarlaget Täby som länge jagat Anna Wijk - nästa sommar. Men en dörr som 28-åringen stänger nästan helt och hållet nu.

– Jag har ett stort Morahjärta och jag har svårt att se mig i ett annat lag. Jag ser slutet på karriären nu och det vore konstigt att avsluta karriären någon annanstans.

Du har fått frågan många gånger - men är det här sista säsongen nu?

– Det är sista säsongen. Jag har känt så tidigare också, så man ska aldrig säga aldrig. Men jag kommer flytta till Stockholm så det känns som sista säsongen.

Din tidigare kedjekompis Therese Karlsson har valt att lägga klubban på hyllan nu.

– Ja, det är jättetråkigt, men jag förstår hennes beslut. Jag blev nästan lite tårögd när jag fick veta det. För hon är Kais Mora för mig.

Anna Wijk: ”Vi går alltid för guld”

Anna Wijk gjorde totalt 90 poäng förra säsongen och förde Kais Mora hela vägen till SM-final. Det innebär att hon noterats för minst 63 poäng under var och en av de nio säsonger som hon har varit i klubben.

– Efter flera tunga april har man behövt ett brejk men i kväll kör vi i gång igen. Det ska bli kul, säger Anna Wijk.

– Vi har en ny spännande trupp så det känns som en nystart i Kais. De yngre ska få kliva fram och så småningom ta över. Det är svårt att se var det landar till slut, men vi går alltid för guldet.

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.