Ola Wenström stannar på Viasat. Foto: Joel MarklundOla Wenström stannar på Viasat. Foto: Joel Marklund
Ola Wenström stannar på Viasat. Foto: Joel Marklund
Ola Wenström stannar på Viasat. Foto: Anna-Karin NilssonOla Wenström stannar på Viasat. Foto: Anna-Karin Nilsson
Ola Wenström stannar på Viasat. Foto: Anna-Karin Nilsson

Wenström: "Kan inte säga det – har lovat"

Publicerad

Ola Wenström skrev i höstas på ett nytt kontrakt med Viasat.

Men det var inte självklart att den folkkäre programledaren skulle stanna kvar i Champions League-studion.

– Jag hade konkreta jätteerbjudanden från andra håll, säger Wenström.

Hösten 2015 hade Ola Wenström tillbringat sju år på Viasat Sport. Det blev till slut klart med ytterligare tre, efter att 48-åringen skrivit på ett nytt avtal med MTG.

Men det var inget självklart beslut för Wenström. För SportExpressen avslöjar programledaren att han länge vägde mellan olika alternativ för sin framtida tv-karriär.

– Jag har funderat oerhört mycket på vad jag vill och vad som är viktigt. Det var efter månaders dividerande som det kändes självklart. Det var nära både det ena och det andra. Men nu känns det helt rätt att fortsätta på Viasat, säger Wenström.

Ola Wenström: "Jag kan inte säga vilka"

Vad var det för alternativ som du valde mellan?

– Jag hade konkreta jätteerbjudanden från andra håll. Jag kan inte säga vilka. Det finns inte så många spelare på den här planen, men jag kan inte säga vilka, det har jag lovat. Det var fantastiskt lyxigt att stå mellan olika valmöjligheter.

Så det var tillräckligt bra bud för att det ska ha varit lockande?

– O ja. Det var det.

"Viasat kände inte till det"

Kände Viasat till det här?

– Nä, inte förrän efter förlängningen. Men just att det var ett så stort erbjudande gjorde att mitt beslut kändes ännu säkrare i efterhand. Tillvaron testades, man frågade sig själv vad man ville. Och det här vad var jag kom fram till.

– Under den här tiden lyckades dessutom Viasat förlänga fotbollsavtalen och förstärka med La Liga, Serie A och Ligue 1. Till slut var det bara en på planen. Spel mot ett mål.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du kan även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag