Foto: ROBERT HENRIKSSON/TT / TT NYHETSBYRÅNFoto: ROBERT HENRIKSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
 Foto: ROBERT HENRIKSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: ROBERT HENRIKSSON/TT / TT NYHETSBYRÅNFoto: ROBERT HENRIKSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
 Foto: ROBERT HENRIKSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Wenger hyllar Östersund: ”Förtjänar framgångarna”

Publicerad

ÖSTERSUND. Arsenal har landat i Östersund. 

Inför mötet med ÖFK i Europa League höll Arsène Wenger presskonferens - där han hyllade Graham Potter. 

- Östersund spelar en väldigt attraktiv fotboll och har förtjänat framgångarna, säger Wenger. 

Arsenals stjärnor landade i Östersund under onsdagskvällen. När spelarna klev av planet såg de imponerade ut av det vita snötäckte som mötte dem och Arséne Wenger såg ut att vara på bra humör då han vinkade till en del supportrar som tagit sig till flytplatsen. 

Fransmannen åkte direkt till presskonferensen där han bland annat avslöjade att Mesut Özil kommer att starta i morgon. 

Åskådarna på jämtkraft arena kommer alltså att få se den tyske stjärnan från start. 

- Han kommer att spela i morgon. Vi har haft ett tätt spelschema nu men spelar ingenting i helgen och får en veckas vila efter matchen. 

- Därför vill jag se till att mina spelare är i bra form och håller spelet uppe, säger Wenger. 

”Jag känner till hans namn”

Graham Potter hyllade dig väldigt på Östersunds presskonferens, vad är din åsikt om honom?

- Ska jag vara ärlig så känner jag till hans namn för att han är vän med en i vår ledarstab. Jag har sett en del matcher på video och de spelar en väldigt attraktiv fotboll. Jag tycker att han har gjort ett väldigt bra jobb och jag tycker det spelar på ett väldigt intelligent sätt. 

- Ett väldigt bra lag och när jag såg matcherna mot Hertha Berlin så blev jag imponerad, säger han. 

Hur tror du vädret kommer att påverka spelet och även det faktum att ni spelar på konstgräs?

- Vi måste anpassa oss väldigt snabbt för vi har aldrig tränat på konstgräs. Temperaturen är ingen skillnad mot för London just nu. Vi har kalla vintrar där vi också. 

- Vårt mål blir att anpassa oss snabbt till planen. Jag funderare aldrig på att träna på konstgräs inför den här matchen, det skulle störa organisationen för mycket. 

- Vi har spelat inomhus ibland men det är helt annat. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag