Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Wallin slår tillbaka – mot kaxiga utspelet

Otto Wallin på plats vid kasinot Mohegan Sun i Uncasville, där matchen går.
Foto: BILDBYRÅN
Dominic Breazeale och Otto Wallin
Foto: BILDBYRÅN
Otto Wallin slog igenom i USA i matchen mot mästaren Tyson Fury i Las Vegas i september 2019.
Foto: TT

NEW YORK. Trubbel väntar för boxningshoppet Otto Wallin.

Dominic ”Trouble” Breazeale närmare bestämt. Inför tungviktsmatchen har Breazeale gått ut och utlovat att knocka svensken tidigt. 

– Haha, det där säger han inför varje match, så det är inget nytt. Han kommer behöva mer än så för att vinna över mig, slår Wallin tillbaka. 

Otto Wallin, 30, går upp i ringen under natten mot söndag, för första gången sedan TKO-segern mot Travis Kauffman i augusti. 

De senaste dagarna har han laddat på plats i Uncasville i Connecticut inför matchen mot Breazeale. Det är bara några timmar från New York, där Wallin bor, men på grund av covidprotokollen har Wallin och hans team varit i Connecticut sedan mitten av veckan. 

– Inför förra matchen hade jag en skada i foten, så det var väl en tio veckor jag kunde träna boxning och det var ändå lite försiktigt för att inte slå upp skadan. Nu har jag kunnat köra på helt normalt och kört mycket sparring. Jag har nog kört mer sparring än nånsin inför den här matchen, så det har varit bra. 

Dominic ”Trouble” Breazeale, 35, har 20 segrar och två förluster, varav den senaste kom i förra matchen mot Deontay Wilder i en WBC-titelmatch när Wilder nitade Breazeale stenhårt i första ronden. Men Breazeale har också många knockouts i egen favör på meritlistan.

– Han är lite större än mig, stor och stark och slår rätt hårt, det är väl hans främsta styrkor. Förmodligen är han den bästa motståndare jag har mött, förutom Tyson Fury, säger Wallin. 

”Kommer bli knockout”

I uppsnacket har Breazeale varit kaxig och utlovat en snabb seger. 

– Det kommer bli en knockout, helt klart. Jag kommer att komma med några bomber, säger han till SkySports

Wallin tar lätt på amerikanens utspel. 

– Haha, det där säger han inför varje match, så det är inget nytt. Och jo, han slår hårt, men han kommer behöva mer än så för att vinna över mig. Jag är väl medveten om att han gör det så jag har bra försvar för det, så han kommer nog inte klara sig bara på slagstyrka i den här matchen. 

För Wallin skulle en seger mot Breazeale vara betydelsefull för framtiden. 

– Han är ett stort namn och har bara förlorat mot världsmästare, så om jag skulle vinna den här skulle det vara ett bra steg i rätt riktning. Jag skulle ju komma i bra sällskap med Anthony Joshua och Wilder som de enda som har vunnit mot honom. 

– Då känns det som folk kan se mig som en vinnare också, inte bara en som gjorde en bra match mot Fury och kommer ihåg mig för det, så det ska bli skönt att visa att jag faktiskt vinner matcher mot bra killar också. 

Ett annat tecken på att Wallins status ökar i USA är att han nu har fått spons från prestigemärket Hugo Boss.

– Det är en kille som har börjat träna på gymmet, han är nån form av chef på Boss i en av butikerna på Manhattan. Förhoppningsvis kan det växa mer och mer om det går bra. 

Matchen mot Breazeale sänds via Fite TV i Sverige. 

TV: Otto Wallin: ”Slog sönder kakelugnen”

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.