Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Wallin klar för stormatch – kommer få miljoncheck

Otto Wallin jublar efter förra årets TKO-seger mot Travis Kauffman.
Foto: BILDBYRÅN
Otto Wallin mot Dominic Breazeale i vintras.
Foto: SHOWTIME
Foto: Hassan Ammar / TT NYHETSBYRÅN
Whyte (till vänster) mot Osvar Rivas i 02 Arena 2019.
Foto: IMAGO
Svenska boxaren Otto Wallin.
Foto: AMANDA WESTCOTT / BILDBYRÅN

NEW YORK. Otto Wallin tar ytterligare kliv fram i tungviktsboxningens strålkastarljus.

Nu står det klart att han ställs han mot britten Dillian ”The body snatcher” Whyte i en stormatch om WBC:s ”interimtitel” i oktober. 

– Vinner jag öppnas alla dörrar som kan öppnas, säger Wallin – som kommer plocka hem en rejäl check för besväret. 

Det blir den största matchen för 30-åringen från Sundsvall sedan genombrottet mot storstjärnan Tyson Fury i Las Vegas för två år sen.

Under onsdagen fick Otto ”All in” Wallin beskedet att Whyte, 33, skrivit på kontraktet, och att de två ska mötas på 02 Arena i London den 30 oktober, och under torsdagen blev det officiellt.

Det blir Wallins första match sen i februari, då han besegrade Dominic Breazeale.

– Ja, det är skönt. Det har varit lite segt ett tag. Jag hade redan accepterat en match mot kubanen Luis Ortiz, men det verkade till slut som han inte ville, för han skrev inte på. Och mitt i allt kom det här erbjudandet. Så det känns bra, det blir en väldigt stor möjlighet för mig. 

Wallins motståndare: Dillian Whyte

Dillian Whyte rankas fyra på boxningstidningen The Rings tungviktslista, efter Fury (WBC-titelhållare), Anthony Joshua (WBA, WBO och IBF) och Deontay Wilder (som utmanar Fury om WBC-bältet i oktober).  

– Whyte är en bra kille, han har förtjänat sin rankning. Men jag är också bra, så klart! Skulle jag vinna den här matchen öppnas alla dörrar som kan öppnas, säger Wallin.

Bältet som står spel

Dillian Whyte är innehavare av WBC:s interimtitel, vilket innebär att man ska stå näst på tur för att utmana om WBC:s världsmästarbälte. 

– Så det är otroligt stort. Och just nu är Fury som är mästare. Men det är ju politik i allting, och det är sagt att Fury och Johsua ska mötas om båda vinner, så det får man väl vänta på i så fall...

Det är ett kvitto på att du har en bra utveckling nu i vilket fall.

– Absolut. Det är den absoluta elitnivån nu. Whyte är topp fem i världen i alla fall, så det är väldigt stort. En stor möjlighet. 

Om Otto Wallin vinner har Whyte en klausul om rätt till returmöte, så det är inte raka spåret mot ”Ingos” höjder nu för svenskhoppet, men ett stort steg framåt är det oavsett. 

Otto Wallin kommer ladda hemma i New York fram till ungefär en vecka före matchen, och letar nu sparringpartners som påminner om Whyte i stil. 

Wallin träffar Tyson Fury med en vänster i Las Vegas 2019.
Foto: TT

Otto Wallin tjänar miljoner på matchen

Enligt ESPN hade Wallin en garantilön mer än en miljon dollar – kring nio miljoner kronor – för bragdmatchen mot Tyson Fury och uppgifter pekar på att det blir liknande pengar den här gången. 

– Det är inte så att man aldrig behöver oroa sig för pengar mer, men det kommer in en fin hacka. Det är skönt, säger Wallin.

Matchen kommer att sändas på streamingtjänsten DAZN. 


OTTO "ALL IN" WALLIN

Ålder: 30.

Längd/räckvidd: 197 cm/198 cm. 

Bor: New York (från Sundsvall från början). 

Proffsmatcher: 24 matcher, 22 segrar (14 på knockout), en förlust och en avbruten.

DILLIAN "THE BODY SNATCHER" WHYTE

Ålder: 33.

Längd/räckvidd: 193 cm/198 cm.

Bor: London (född på Jamaica).

Proffsmatcher: 30 matcher, 28 segrar (19 på knockout), två förluster. 

TV: Wallin: ”Slog sönder kakelugnen”

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.