Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Wallberg: "Kan inget annat än skämmas"

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: Cornelia Nordström

Kritiska röster höjs mot att SM-silvermedaljören i boxning, Laziz Sharifov, är på väg att visas ut från Sverige.

Nu tar även boxaren Frida Wallberg ton.

"Jag som svensk kan inget annat än skämmas för hur allt har hanterats", skriver hon på twitter.

För en dryg vecka sedan rapporterades om att SM-silvermedaljören i boxning, Laziz Sharifov, ska utvisas till Kazakstan. Sharifov och hans familj tillhör minoritetsgruppen uzbeker och riskerar förföljelse i landet, men enligt migrationsverket är det inte skäl nog för att de ska få stanna i Sverige.

Under fredagen lämnade hans juridiska ombud Madeleine Käärik in ett verkställighetshinder till migrationsverket med nya argument för att utvisningsbeslutet ska återkallas.

"Spelar ingen roll"

Och nu reagerar även boxaren Frida Wallberg på hur situationen hanteras.

"Laziz Sharifovs situation! Jag som svensk kan inget annat än skämmas för hur allt har hanterats. boxare eller inte spelar ingen roll", skriver hon på twitter.

Förutom SM-silvret har Laziz Sharifov blivit SM-mästare i diplomboxning och enligt svenska boxningslandslagets förbundskapten Santiago Nieva är han ett namn för OS 2016.

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.