Foto: Anders Wejrot Kod 031003
 Foto: Anders Wejrot Kod 031003

Wallberg får VM-fajt - på svensk mark

Publicerad
Uppdaterad
Ytterligare en svensk boxare får nu en chans att utmana om en VM-titel.
Och dessutom på svensk mark - för första gången någonsin.
SPORT-Expressen kan avslöja att Frida Wallberg går upp mot WBC-mästaren Olivia "Rovdjuret" Gerula vid en gala i Stockholm 27 november.
- Stort för svensk boxning, säger arrangören Paolo Roberto.
Titelmatchen i superfjädervikt (59 kilo) är en av höjdpunkterna under galan på Hovet i Stcokholm som går under namnet "Rumble of the Kings 2010".
Och obesegrade Frida Wallberg (8-0 i proffsmatcher) blir historisk, då en VM-match för första gången avgörs på svensk mark.
- Ja, det är första gången en legitim VM-fajt avgörs i Sverige, säger Paolo Roberto, som är med och arrangerar matchen.
- Och WBC-bältet är ett rikigt bälte också. Bara två svenskar har utmanat om det, jag och George Scott, och båda fick stryk.

Vunnit som amatör

Världsmästaren heter Oivia Gerula (13 segrar, 10 förluster, två oavgjorda matcher) och kommer från Kanada.
- En riktig mästare, även om hon drog på sig några förluster i början av sin karriär, säger Roberto.
- Men jag tror verkligen att Frida har en chans att vinna den här matchen.
Wallberg har som amatör vunnit både VM och EM. Paolo Roberto jublar över chansen att få arrangera en VM-titelmatch i Sverige.

"Bäst någonsin"

- Väldigt roligt. För svensk boxning och inte minst för Frida. Det har varit väldigt mycket för henne på sistone, med skador och så. Och vi har inte haft någon riktig svensk stjärna på ett tag nu.
- Frida är en av de största boxarna vi har haft på damsidan. Ja, bäst någonsin.
Titelmatchen blir den andra på kort tid för en svensk damboxare.
30 oktober, i tyska Rostock, möts Mikaela Laurén och norskan Cecilia Braekhus i en VM-fajt om WBA, WBC, WBO och WPBF-bältena i weltervikt (64 kilo).

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


3

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du kan även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag