Agneta Sjödin Foto: Cornelia NordströmAgneta Sjödin Foto: Cornelia Nordström
Agneta Sjödin Foto: Cornelia Nordström
J-O Waldner Foto: Maja Suslin/TtJ-O Waldner Foto: Maja Suslin/Tt
J-O Waldner Foto: Maja Suslin/Tt

Waldner hyllades stort
under sista matchen

Publicerad

Hyllningarna visste inga gränser Jan-Ove Waldner stod redo för karriärens sista matcher som bordtennisspelare.

Vid presentationen hyllades 50-åringen med en stående ovation i Liljeholmshallen.

– Det är en historisk kväll, säger Agneta Sjödin.

Redan 1,5 timme innan matchstart mellan Spårvägen och Rekord stod det klart att hemmalaget skulle slå publikrekord.

Liljeholmshallen var fullsmockad (dryga 400 personer) och ett hundratal människor tvingades vända vid entrén.

Jan-Ove Waldner, 50, skulle göra sina sista tävlingsmatcher i karriären. Bordtennisikonen var avslappnad och skojade med såväl publik som sina medspelare under uppvärmningen.

På VIP-platserna satt Agneta Sjödin, programledaren Rickard Olsson och Gert Fylking. När Doktor Alban kom in i hallen och tog plats bredvid utbrast Waldner i ett stort leende.

– Jag visste att den riktiga kungen skulle komma!, sa han till musikartisten med ett skratt.

Agenta Sjödin: "Historiskt"

Hyllningarna visste sedan inga gränser när Waldner presenterades inför matchstart. Publiken reste sig upp och applåderade bordtennisikonen med en stående ovation i en dryg minut, så pass att Waldner efter en stund skrattade osäkert och såg lätt obekväm för alla fina tillrop.

Programledaren Agneta Sjödin fanns på plats för att ta del av matchen.

– Det känns historiskt, jag är jätteglad att jag kunde vara här. Men det är så sorgligt att Tomas Brolin inte är här i kväll, det är via honom som jag känner J-O.

– Han är så unik, har varit på topp i så många år. Speciell, rolig och rolig person verkligen.

Jaromir Jagr fyller 44 år i dag! Still going strong! Grattis, champ! #jagr #nhl #legend #jagrfest #sportexpressen

Ett foto publicerat av SportExpressen.se (@sportexpressen)

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du kan även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag