Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Wagner tillbaka – och det blev succé direkt

Veronica Wagner. Foto: Zhou Hua

För två år sen lade Veronica Wagner av med gymnastiken.

Men i helgen gjorde hon comeback i de stora sammanhangen.

Det slutade med succé. Sverige kvalade in till nästa års VM, som i sin tur fungerar som kvaltävling till OS i Rio 2016.

– Det blev nervöst. Det var några timmar när jag verkligen satt och räknade och kollade poängen hela tiden, säger Veronica Wagner.

Resultat

1) USA

2) Kina

3) Ryssland

21) Sverige

Svenska deltagare

Jonna Alderteg

Emma Larsson

Kim Singmuang

Nicole Wanström

Veronica Wagner

Lovisa Estberg

För att kvalificera sig till VM i Glasgow nästa år krävdes att Sverige slutade som sämst på 24:e plats i kinesiska Nanning. Efter söndagens tävlingar, då halva startfältet tävlat, låg Sverige elva efter att ha slagit nytt svenskt rekord. När andra halvan av startfältet klev in i tävlingen i går blev det starten på en nervös väntan.

– Jag följde två länder i alla grenar samtidigt, det var, usch. Men det är kul när det är spännande, säger Veronica Wagner.

Efter att alla nationer tävlat klart slutade Sverige på 22:a plats. I och med det är man klara för nästa års VM i Skottland. Väl där krävs en topp-16 placering för att kunna boka biljetter till OS i Rio 2016.

– Det som jag tycker är roligt är jag tidigare har tävlat på många mästerskap själv och nu är vi verkligen ett helt gäng, säger Veronica Wagner.

Wagner har i höst gjort comeback efter ett två års långt tränings- och tävlingsuppehåll från gymnastik på elitnivå. Nu satsar hon vidare mot både VM och OS.

– Det hoppas jag att jag gör. Det är målsättningen, vi kommer att kämpa ännu hårdare för att bli ännu bättre.

Som 27-åring är Wagner en rutinerad gymnast, och hon var nöjd med sin comeback.

– Allt man har gjort under en hel sommar ska cashas ut vid ett tillfälle. Det är bara att gå på autopilot, säger hon och fortsätter.

– Jag tror att jag är en bra spelare att ha. De vet hur jag fungerar och inte går upp på bommen och har två fall.

Också landslagstränaren Helena Johansson var nöjd med Sveriges och Wagners prestation.

– Hon är skött sig utmärkt. Det är jättekul att hon är tillbaka. Det känns jättebra inför lagbygget inför nästa år att hon är med i bilden. Vi har inte bara en, utan flera gymnaster som håller hög nivå, säger Johansson.

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.