Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Vita huset: USA kan bojkotta OS 2018

Lindsey Vonn kan missa OS – om USA väljer att inte skicka sina idrottare dit. Foto: NILS PETTER NILSSON
Även Mikaela Shiffrin kan missa OS om hotet blir en realitet. Foto: IMAGO SPORTFOTO / IMAGO/SAMMY MINKOFF IMAGO SPORTFOTODIENST

Två månader återstår till OS i Sydkorea.

Det är redan klart att Ryssland inte kommer att närvara - och nu kan även USA välja att bojkotta mästerskapet på grund av hotet från Nordkorea.

Det rapporterar nyhetsbyrån AP.

OS i Pyeongchang invigs den nionde februari - bara åtta mil från gränsen till Nordkorea. Och med tanke på det spända politiska läget mellan Nordkorea och USA överväger den amerikanska regeringen att stoppa landets deltagande i OS. 

Enligt landets FN-ambassadör Nikki Haley är det fortfarande en "öppen fråga" huruvida man kommer att delta. 

– Det vi kommer att göra är att se till att vi vidtar varje försiktighetsåtgärd att de amerikanska idrottarna är säkra och vet vad som pågår runtomkring dem, säger Haley till Fox News

– Det är en fråga i vilken regeringen går samman och hittar den bästa lösningen för att säkerställa att de är säkra, fortsätter han.

 

LÄS OCKSÅ: Ryssland portas från att tävla i OS i Sydkorea 

 

USA kan bojkotta OS

Under onsdagen genomförde Sydkorea och USA en gemensam militärövning med hundratals plan, varpå Nordkorea svarade i hätskt tonläge. Enligt en talesperson för Nordkoreas utrikeministerium ser landet militärövningen som en provokation.

– Vi vill inte ha krig, men om USA underskattar vårt tålamod och tar lätt på hotet om kärnvapenkrig kommer vi se till att USA får betala för det, sade talespersonen. 

På frågan om hon själv tror att det är säkert för amerikanska idrottare att tävla i Pyeongchang svarar Nikki Haley:

– Det beror på vad som händer i landet vid den tidpunkten. Det är diskussioner vi behöver ta. Men som vi alltid säger, vi fruktar ingenting.

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!