Lindsey Vonn kan missa OS – om USA väljer att inte skicka sina idrottare dit. Foto: NILS PETTER NILSSONLindsey Vonn kan missa OS – om USA väljer att inte skicka sina idrottare dit. Foto: NILS PETTER NILSSON
Lindsey Vonn kan missa OS – om USA väljer att inte skicka sina idrottare dit. Foto: NILS PETTER NILSSON
Även Mikaela Shiffrin kan missa OS om hotet blir en realitet. Foto: IMAGO SPORTFOTO / IMAGO/SAMMY MINKOFF IMAGO SPORTFOTODIENSTÄven Mikaela Shiffrin kan missa OS om hotet blir en realitet. Foto: IMAGO SPORTFOTO / IMAGO/SAMMY MINKOFF IMAGO SPORTFOTODIENST
Även Mikaela Shiffrin kan missa OS om hotet blir en realitet. Foto: IMAGO SPORTFOTO / IMAGO/SAMMY MINKOFF IMAGO SPORTFOTODIENST

Vita huset: USA kan bojkotta OS 2018

Publicerad

Två månader återstår till OS i Sydkorea.

Det är redan klart att Ryssland inte kommer att närvara - och nu kan även USA välja att bojkotta mästerskapet på grund av hotet från Nordkorea.

Det rapporterar nyhetsbyrån AP.

OS i Pyeongchang invigs den nionde februari - bara åtta mil från gränsen till Nordkorea. Och med tanke på det spända politiska läget mellan Nordkorea och USA överväger den amerikanska regeringen att stoppa landets deltagande i OS. 

Enligt landets FN-ambassadör Nikki Haley är det fortfarande en "öppen fråga" huruvida man kommer att delta. 

– Det vi kommer att göra är att se till att vi vidtar varje försiktighetsåtgärd att de amerikanska idrottarna är säkra och vet vad som pågår runtomkring dem, säger Haley till Fox News

– Det är en fråga i vilken regeringen går samman och hittar den bästa lösningen för att säkerställa att de är säkra, fortsätter han.

 

LÄS OCKSÅ: Ryssland portas från att tävla i OS i Sydkorea 

 

USA kan bojkotta OS

Under onsdagen genomförde Sydkorea och USA en gemensam militärövning med hundratals plan, varpå Nordkorea svarade i hätskt tonläge. Enligt en talesperson för Nordkoreas utrikeministerium ser landet militärövningen som en provokation.

– Vi vill inte ha krig, men om USA underskattar vårt tålamod och tar lätt på hotet om kärnvapenkrig kommer vi se till att USA får betala för det, sade talespersonen. 

På frågan om hon själv tror att det är säkert för amerikanska idrottare att tävla i Pyeongchang svarar Nikki Haley:

– Det beror på vad som händer i landet vid den tidpunkten. Det är diskussioner vi behöver ta. Men som vi alltid säger, vi fruktar ingenting.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du kan även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag