Alexander Rudd, Storvreta IBK Foto: JANERIK HENRIKSSON/TT / TT NYHETSBYRÅNAlexander Rudd, Storvreta IBK Foto: JANERIK HENRIKSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Alexander Rudd, Storvreta IBK Foto: JANERIK HENRIKSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Rasmus Enström, IBF Falun. Foto: JANERIK HENRIKSSON/TT / TT NYHETSBYRÅNRasmus Enström, IBF Falun. Foto: JANERIK HENRIKSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Rasmus Enström, IBF Falun. Foto: JANERIK HENRIKSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

"Vissa dagar kan jag inte ta mig upp ur sängen..."

Publicerad

Det finns två lag som står ut lite extra på herrsidan i innebandy, det är förra årets guldmedaljörer IBF Falun och alltid lika farliga Storvreta IBK. SportExpressen träffade dem på upptaktsträffen för Svenska superligan.

– Ser oss som ett bättre lag, säger Storvretas Alexander Rudd.

Rollen som ligans stora favorit får inte helt oväntat den senaste guldmedaljören IKF Falun axla.

– Vi är rätt vana med press, vi har vunnit fyra guld på fem år så det ska inte vara några konstigheter i truppen. Kommer det någon ny så lär vi dem hur vi vill ha det från dag ett när de kommer, säger Faluns Rasmus Enström.

Falutruppen ligger inte på latsidan bara för att de är regerande mästare. Sedan förra året har de ökat träningsdosen.

– Det går inte bara att vinna guld för att man gjorde det förra året. Man måste träna för det. Det är en jäkligt tuff liga att vinna, säger Rasmus Enström.

Finns det risk för att ni nöjer er med så här många guld i bagaget?

– Mycket vill ha mer! Vi spelar för att vinna titlar och många i laget har vunnit titlar. Alla är drivna och vill framåt och jag tror det är vår storhet också, att man aldrig är nöjd, säger Rasmus Enström.

Storvreta var laget som lyckades hindra Falun att bli historiska genom att vinna fyra SM-guld på raken, när de slog ut de trefaldiga mästarna i semifinalen 2016. Inte heller där nöjer man sig med en andraplats.

– Vi satsar ju på att ta tillbaka det vi förlorade i fjol, SM-guldet, det är det enda som gäller när man spelar i Storvreta, säger anfallaren Alexander Rudd.

I år jämfört med förra året har klubben gjort några viktiga nyförvärv däribland backen Tobias Gustafsson från Linköping. 

"Ibland kommer jag inte upp ur sängen"

Det finns dock en baksida för Alexander Rudd. Förra året åkte han på en rejäl hjärnskakning, något han fortfarande känner sviterna av.

– Den normala nivån på huvudvärken påverkar väl inte någonting förutom mentalt kanske, jag har lärt mig leva med det. Men så finns det vissa dagar när det är värre och då ligger jag kvar i sängen, det är tungt, säger Alexander Rudd, som missade stora delar av förra säsongens spel på grund av skadan.

Hur påverkar det laget?

– Jag har en stor roll i laget, och det är ganska jobbigt att behöva vara borta titt som tätt och på något sätt så får man lite dåligt samvete i någon mening. Den känslan är ganska jobbig att ha, säger Alexander Rudd.

Han ser det som att får de vara skadefria har de en god chans att slå Falun.

– Det är ju oss och Falun det kommer stå emellan så får vi hålla oss skadefria och får kontinuitet på det så ser jag oss som ett bättre lag, säger Alexander Rudd.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du kan även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag