Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Walter Wallberg tvåa i finalen: ”Fantastisk säsong”

Foto: GEPA PICTURES/ MATIC KLANSEK / GEPA PICTURES BILDBYRÅN

Walter Wallberg stod för en fin avslutning på puckelpistsäsongen.

Andraplatsen i parallellpuckel i Almaty innebär att 22-åringen slutar trea i den sammanlagda världscupen.

”En fantastisk säsong”, säger Wallberg.

OS-guldet i Peking i fjol var en mindre skräll, men den här säsongen har Walter Wallberg visat att han är i världstoppen för att stanna. I januari tog svensken sin första världscupseger, och på lördagen rundade han av säsongen med sjätte pallplatsen i vinter.

Kanadensaren Mikaël Kingsbury blev för svår i finalen av parallellpuckeltävlingen i Almaty, Kazakstan, men Wallberg är ändå nöjd med sin andraplats i världscupfinalen.

”Jag åkte fort och hade en bra dag”, säger Wallberg i ett pressmeddelande.

”Det har varit en fantastisk säsong med första världscupvinsten. Den började lite stökigt med bruten handled och sedan hade jag matförgiftning på en tävling. Men jag har hela tiden haft fokus på mina mål och försökt ta en dag i taget. I sommar får mina tränare mycket att göra för nästa år står jag här med en stor glob i stället”.

I så fall behöver han peta ner sportens främste genom tiderna från tronen. Globen som tillfaller totalsegraren i världscupen gick i år, för elfte gången i karriären, till 30-årige Mikaël Kingsbury.

Walter Wallberg blev trea i totalen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.