Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

"VÖN": Man har börjat tvivla lite

Foto: JON OLAV NESVOLD / BILDBYRÅN
Öhling Norberg körde kvalet med en värmeväxlare framför munnen, på grund av att han varit sjuk en period. Foto: PONTUS LUNDAHL/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: / © Bildbyrån

IDRE. Victor Öhling Norberg jagar formen - en månad innan OS. 

Efter en tung säsongstart går han in i hemmatävlingen med blandade känslor:

 – Det är väldigt pirrigt för jag har inte tagit mig igenom ett heat än så länge, säger VÖN. 

I våras vann Victor Öhling Norberg VM-guld i skicross. I vinter har han inte vunnit en tävling. Som bäst har det blivit en tredjeplats, men då var vädret så pass dåligt att tävlingen fick ställas in och de enskilda kvalificeringsåken avgjorde placeringarna. 

I resterande tävlingar har Öhling Norberg som bäst en 19:e plats från italienska Innichen. 

– Dåliga beslut och lite otur har förföljt mig de första tävlingarna. Ska man ta sig till final så krävs det att man har marginalerna på sin sida och det har jag inte haft en gnutta av de första tävlingarna, säger Victor Öhling Norberg som har påverkats av de svaga resultaten:

– Det har varit jobbigt mentalt, och man har börjat tvivla på formen. 

Däckad i sjukdom

Inför helgens världscupstävling i Idre har Victor Öhling legat sjuk under jul och nyår, och även fått tillbaka sina tidigare ryggproblem. 

– Det har varit lite halvstressigt när jag inte har kunnat träna någonting med ryggen och jag har inte blivit frisk. Jag har varit osäker på hur mycket man vågar pusha på för att det inte ska bli värre. Det är inte helt bra än med förkylningen, men det funkar.

 

LÄS MER: Anna Holmlunds nya framsteg i rehabiliteringen

 

I veckans dubbla kvaltävlingar slutade han etta respektive 28:a. Nu hoppas han kunna leverera direkt i lördagens finaler. 

– Jag ser alla möjligheter till att kunna ta en vinst i morgon, och även på söndag. Men det är klart man blir mer nervös när man vet att man inte har tagit sig igenom ett heat i vinter, säger "VÖN" och fortsätter:

"Lite nervös"

– Men jag bevisade ändå att jag kan vinna ett kval med en sekund, och så fort jag kommer vidare i ett eller två heat så kommer det att släppa. Så jag är inte orolig, men jag tror att jag är lite mer nervös bara. 

Är du stressad inför OS?

– Självklart, det blir man ju. Men jag vet att åkningen finns där, och jag har varit på pallen här förut. Så jag ser framemot racen, säger Victor Öhling Norberg.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!