Villa spelade ut Saik efter coronakaoset

Foto: SEBASTIAN LAMOTTE / BILDBYRÅN

Det har varit ett stort coronakaos i bandyns semifinalserie mellan Villa Lidköping och Sandviken.

Men efter ett tolv dagar långt uppehåll kom serien i gång igen.

Då tog Villa en storseger med 9–2 – och är en vinst ifrån SM-final.

– Det har varit rätt segt. Man visste inte ens om det skulle bli någon mer bandy i år, säger Joel Broberg.

Det var efter den andra semifinalen i Sandviken den 16 mars, då Villa utjämnade matchserien till 1–1 i bäst av fem matcher, som Saik drabbades ett coronautbrott. 

Gästrikelaget tvingades lämnade walkover till match 3, som skulle ha spelats den 18 mars, och Villa tog ledningen med 2–1. Men inför match 4 förra helgen konstaterades smitta även hos västgötarna och matchserien pausades tills vidare.

I onsdags kom sedan Svenska bandyförbundet med beskedet att matchserien skulle återupptas under söndagen – återställd till matchställningen före coronakaoset, 1–1.

När lagen väl kom till spel igen, för första gången på tolv dagar, var det Villa som var starkast på hemmaplan i Lidköping, och vann med klara 9–2.

”Får se om det känns lika bra i morgon”

– Det var skönt att komma igång och spela bandy igen efter en veckas frånvaro, säger Joel Broberg.

Hur har den här tiden varit?

– Det har varit rätt segt. Man visste inte ens om det skulle bli någon mer bandy i år. Man har egentligen bara suttit och väntat på ett beslut. Så det blev ändå bra, speciellt med tanke på att det kändes så pass bra idag. 

Broberg var en av spelarna i Villa som testades positivt för covid-19. Men trots en vecka i sjukstuga var den fysiska nivån bra i matchen, upplevde han.

– Förvånansvärt bra måste jag säga, i alla fall för min del. Och jag tror att de flesta kände så. Man får väl se i morgon om det är lika bra då, men jag hoppas det, säger han.

Villa Lidköpings seger innebär att man nu kopplat ett starkt grepp om semifinalserien, och är bara en ytterligare seger från att ta sig till SM-finalen i Uppsala som spelas på påskafton.

– Vi får se till ladda om och komma tillbaka starkt igen på tisdag. Det blir viktigt att vi går ut med samma inställning då. Om vi gör det så tror jag att vi ska klara av det här, säger Broberg. 


◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.