Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Tysklands OS-kläder sågas: Pinsamt uselt

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: Ina Fassbender

Den tyska OS-kommittén har presenterat regnbågsoverallerna som de tyska Sotji-deltagarna ska bära nästa år.

Och nu har modemisslyckandet hånats runtom i världen.

"Tyska OS-lag har oftast klätt sig pinsamt uselt, men Sotji-kläderna tar priset", skriver The Guardian-journalisten Raphael Honigstein enligt Bild. 

Det var under en modevisning i Düsseldorf som de tyska OS-atleterna fick visa upp sina officiella utstyrslar för första gången.

Och frågan är om Sotji är berett på en sådan färgexplosion. Kläderna som de tyska idrottarna ska bära i Sotji i februari är nämligen minst sagt spektakulära.

Jackorna som bars i Düsseldorf var i regnbågsmotiv, med grönt, blått, vitt och gult i paletten. Än mer skrikiga var byxorna, som gick i en mönstrad orange.

Den tyske OS-basen Michael Vesper var nöjd.

– OS är en av världens största catwalker, där det är viktigt med modetrender. Så kommer det att bli i Sotji och det tyska OS-laget kommer att ha en stark närvaro där, säger Vesper enligt Bild. 

Men på Twitter fanns det gott om tyckare som inte höll med Vesper.

"Pinsamt uselt"

En var brittiska The Guardians Bundesliga-expert Raphael Honigstein.

"Tyska OS-lag har oftast klätt sig pinsamt uselt, men Sotji-kläderna tar priset", skriver Honigstein.

Tyske fotbollsjournalisten Jannik Sorgatz vädrade sin åsikt med en hjälp av en syrlig fråga till OS-kommitténs officiella konto.

"Spelen ska ske i karnivaltid, eller hur?", skriver han.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.