Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Tvingas ta tabletter för att klara OS-veckorna

Jessica Almenäs under pressträff med Discovery Foto: SVEN LINDWALL
Karin Frick, Anja Pärson, Jessica Almenäs och Jonas Karlsson Foto: SVEN LINDWALL
Foto: YONHAP / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Jessica Almenäs gör sig redo för sitt första OS.

För SportExpressen berättar tv-profilen hur hon ska klara de udda sändningstiderna, saknaden efter familjen och spänningarna mellan Nord- och Sydkorea.

– Just nu känner jag mig ganska trygg, säger Almenäs.

Vi träffar Jessica Almenäs på Vasateatern i Stockholm, under det sändande bolaget Discoverys pressträff inför OS.

42-åringen kommer till presentationen med andan i halsen. Hon har precis landat i Sverige, efter en mardrömsresa från USA.

– Det var problem överallt, på alla flygplatser. Det var lite kaosigt, men nu är jag här, säger hon med ett skratt.

Trots den kaosartade resan är Almenäs endast positiv inför OS.

Almenäs: "De kanske har dundergrejer där"

– Spänningen stiger och nerverna ligger utanpå. Jag är superpeppad, säger hon.

Mycket fakta och information som snurrar i hjärnan?

– Det är mycket att läsa på. Jag vill gärna läsa på om allt. När jag jobbade med trav innan, då ville jag kunna all statistik om kuskarna och hästarna. Så det blir en del att läsa in. Men jag tror att det viktigaste är att man hänger med och ser vad som händer på världscupen, följer vinteridrotterna. Då tror jag att man har ganska mycket gratis.

 

LÄS MER: Karin Frick reagerar inför OS: "Blir chockad" 

 

Den tidigare TV4-profilen är Discoverys programledare tillsammans med Jonas Karlsson. Almenäs leder studioprogrammet som sänds på kvällstid i Sverige, vilket innebär natt i Pyeongchang.

– Jag har ju jobbat med Nyhetsmorgon i många år, så jag är van att gå upp tidigt och jobba på märkliga tider. Men det blir tråkigt att inte vara uppe på dagarna och se vad som händer då.

Hur förbereder du dig?

– Jag kommer att ta med mig insomningstabletter, lite melatonin. Och vitaminer om det är så att vi blir vampyrer som bara är uppe på nätterna. Och lite energidrycker, så klart. De kanske har dundergrejer där i Sydkorea.

 

LÄS MER: OS 2018 – här är programmet dag för dag

 

"Har snackat ganska mycket"

Snacket inför mästerskapet har bland annat handlar om spänningarna mellan Sydkorea och grannlandet Nordkorea. Den Kim Jong-Un-ledda diktaturen har flera gånger uttryckt kärnvapenhot mot bland annat Sydkorea.

– Jag har varit orolig. Men nu känner jag mig lugnare, när beskedet kom att Nordkorea skickar en egen trupp till OS. Då känns det som att inget kommer att hända. Det känns lite som vapenvila från alla håll, så just nu känner jag mig ganska trygg, säger Almenäs.

Har du haft extra diskussioner med familjen om det?

Vi har snackat ganska mycket. Jag lämnar hela familjen hemma, det är ganska jobbigt att vara borta från familjen i över tre veckor. Men jag tror inte att de är speciellt oroliga, min man är inte den som oroar sig i första stund. Han är lugn och trygg. Det är mest jag som kommer sakna alla barnen och skypa hem varje dag.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!