”Tvingades muta läkarna för att komma därifrån”

Foto: ERIC PASMAN / BILDBYRÅN
Foto: TV4
Foto: TV4

Nils van der Poel beskriver sig själv som en lösningsorienterad person.

Något han fick användning av när han blev magsjuk och inlagd på sjukhus i Ryssland.

– Jag var tvungen att muta läkarna för att komma därifrån, säger han i TV4:s Nyhetsmorgon.

Nils van der Poel stod för en makalös insats i skridsko-VM i nederländska Heerenveen tidigare i år. Svensken, som inför säsongen hade tagit en paus från sporten i två år, tog dubbla VM-guld. Och slog dessutom till med världsrekord.

Efter säsongen har 24-åringen tillbringat majoriteten av sin tid i Åre. Där fortsätter van der Poel sin otraditionella träning.

När TV4:s Nyhetsmorgon träffar stjärnan ska han på skidor ge sig upp för en av fjällets branta backar.

– Jag har gjort lite annorlunda mot vad de flesta av mina kolleger har gjort kan man säga, absolut. Men allting jag har gjort är byggt på vad jag har lärt mig av tidigare tränare och nuvarande tränare, och kolleger. Jag har egentligen inte hittat på något nytt koncept, jag har bara blandat tidigare koncept på ett annat vis, säger Nils van der Poel om sin träning.

Förutom skidor och löpning, hoppar VM-guldmedaljören fallskärm och har även cyklat genom Sverige. I sommar är målet att cykla genom landet på nytt, den här gången är målet att göra det på rekordtiden 82 timmar.

”Har man ett problem så får man lösa det”

Det är inte bara träningsupplägget som sticker ut. I en uppmärksammad intervju med SVT berättade Nils van der Poel att han åt en påse saffransbullar inför ett löppass.

– Jag hade inte hunnit äta lunch den dagen, säger han i TV4 och beskriver sig själv som en lösningsorienterad person.

– Har man ett problem så får man lösa det, ibland är det saffransbullar.

Och ibland är problemet ett ryskt sjukhus och lösningen en muta. I Nyhetsmorgon berättar skridskoåkaren om den gången han drack kranvatten i Ryssland. 

– Jag blev magsjuk. Tvingades in på sjukhus och sen var jag tvungen att muta läkarna för att komma därifrån.

– Haha, det är helt underbart! säger TV4-reportern Marcus Noterius om historien.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.