Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tangerat rekord i nyårshoppningen

Foto: EIBNER-PRESSEFOTO/EXPA/FEICHTER VIA WWW.IMAGO-IMAGES.DE / IMAGO IMAGES/EIBNER EUROPA WWW.IMAGO-IMAGES.DE
Foto: MATTHIAS SCHRADER / AP TT NYHETSBYRÅN

Det blev norsk seger i den traditionsenliga backhoppningen i Garmisch-Partenkirchen på nyårsdagen.

Marius Lindvik vann tävlingen – dessutom med ett tangerat backrekord.

– Det är helt sjukt, säger han.

Det var redan i den första omgången som Marius Lindvik slog till med sitt jättehopp: 143,5 meter. Därmed tangerade Lindvik schweizaren Simon Ammanns backrekord i Garmisch-Partenkirchen från 2010.

I den andra omgången hoppade norrmannen 136 meter vilket räckte till seger före Karl Geiger, Tyskland, och Dawid Kubacki, Polen.

– Jag vet inte vad jag ska säga. Det är helt sjukt. Att jag fixade att få till ett så pass bra hopp i andra omgången också är bara helt otroligt. Nu är jag bara sinnessjukt glad, säger Marius Lindvik till NRK.

Den norske landslagschefen Alexander Stöckl var ordentligt imponerade över den blott 21-åriga hopparen.

– Han sitter som siste man på toppen, det är något helt nytt för honom, och så är det nyårshoppningen i Garmisch. Det är massa människor som ser på, Tyskland gör det extremt bra, och så hör han att det är tuffa förhållanden. Men han levererar ett hopp på högsta nivå. Det tycker jag är starkt, säger Stöckl.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.