Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

SVT:s nya drag för att rädda ”Vinterstudion”

Foto: SVT
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

SVT har förlorat rättigheterna till världscupen och VM i längdskidor, alpint och freestyle från 2021, men försöker nu rädda populära Vinterstudion genom att köpa rättigheter till delar av världscupen i skididrotterna.

Nu är det klart att världscuptävlingarna i Österrike i alpint och längdskidor kan sändas i SVT. Detta avtal gäller till och med våren 2024.

”Vårt mål är att säkerställa att Vinterstudion, Sveriges mest tittade och uppskattade sportprogram, kan sända i många år till och detta avtal blir en viktig bit i det vinterbygget”, säger sportchefen Åsa Edlund Jönsson till SVT.

Sedan tidigare har SVT köpt rättigheterna till tävlingarna i Schweiz vintern 2021-22.

Det är tv-bolaget Nent Group, med Viaplay och kanaler som TV3, TV6 och TV10, som köpt tv-rättigheterna i skidsporter från hösten 2021. SVT har fortsatt rättigheterna i skidskytte.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.