SVT-profilen nådde Sydpolen i dag

Publicerad

Aron Anderson nådde i dag Sydpolen.

För att komma dit har han skidat 300 kilometer – med bara armarna.

– Jag är så lycklig! Min stora dröm som jag planerat för i år har äntligen gått i uppfyllelse, säger Anderson i ett pressmeddelande.

 

SVT-profilen och äventyraren Aron Anderson nådde i dag Sydpolen, och blev därmed först med att ta sig dit i rullstol. Efter att ha skidat över 300 kilometer i en specialbyggd sitski, har han lyckats ta sig till en plats som utnämnts till den mest ogästvänliga på jorden.

Extrema prövningar

Resan tog sammanlagt 22 dagar och efter att ha utsatts för extrema prövningar både fysiskt och psykiskt, var Aron Anderson minst sagt nöjd över att ha tagit sig i mål. Men mest stolt var han över den insamling till Barncancerfonden som varit i gång i samband med expeditionen.

– Jag är så lycklig! Min stora dröm som jag planerat för i år har äntligen gått i uppfyllelse. Det har stundtals varit hur jobbigt som helst men att komma fram hit till Sydpolen känns underbart. Mest stolt är jag ändå över insamlingen till Barncancerfonden som ligger på över 4,8 miljoner kronor. Tusen tack från botten av mitt hjärta till alla er som varit med och bidragit! säger han i ett pressmeddelande.

Själv drabbad

Aron Anderson drabbades själv av cancer som barn, vilket även är anledningen till att han sitter i rullstol. Hittills har insamlingen nått rekordsumman 4,8 miljoner kronor, och den siffran stiger fortfarande. Själv ser Aron Anderson just nu mest fram emot att komma tillbaka till vardagen där både mat och vatten är mer lättillgängligt.

– Just nu är jag hungrig och luktar pyton. Ett bad och en rejäl portion icke-frystorkad mat skulle sitta fint.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag