Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

SVT-profilen nådde Sydpolen i dag

Aron Anderson nådde i dag Sydpolen.

För att komma dit har han skidat 300 kilometer – med bara armarna.

– Jag är så lycklig! Min stora dröm som jag planerat för i år har äntligen gått i uppfyllelse, säger Anderson i ett pressmeddelande.

 

SVT-profilen och äventyraren Aron Anderson nådde i dag Sydpolen, och blev därmed först med att ta sig dit i rullstol. Efter att ha skidat över 300 kilometer i en specialbyggd sitski, har han lyckats ta sig till en plats som utnämnts till den mest ogästvänliga på jorden.

Extrema prövningar

Resan tog sammanlagt 22 dagar och efter att ha utsatts för extrema prövningar både fysiskt och psykiskt, var Aron Anderson minst sagt nöjd över att ha tagit sig i mål. Men mest stolt var han över den insamling till Barncancerfonden som varit i gång i samband med expeditionen.

– Jag är så lycklig! Min stora dröm som jag planerat för i år har äntligen gått i uppfyllelse. Det har stundtals varit hur jobbigt som helst men att komma fram hit till Sydpolen känns underbart. Mest stolt är jag ändå över insamlingen till Barncancerfonden som ligger på över 4,8 miljoner kronor. Tusen tack från botten av mitt hjärta till alla er som varit med och bidragit! säger han i ett pressmeddelande.

Själv drabbad

Aron Anderson drabbades själv av cancer som barn, vilket även är anledningen till att han sitter i rullstol. Hittills har insamlingen nått rekordsumman 4,8 miljoner kronor, och den siffran stiger fortfarande. Själv ser Aron Anderson just nu mest fram emot att komma tillbaka till vardagen där både mat och vatten är mer lättillgängligt.

– Just nu är jag hungrig och luktar pyton. Ett bad och en rejäl portion icke-frystorkad mat skulle sitta fint.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!