Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sverige är klart för VM-semifinal

Lag Anna HasselborgFoto: PAUL CHIASSON / AP TT NYHETSBYRÅN

Sverige är klart för semifinal i curling-VM i Danmark.

Lag Hasselborg slog stormakten Kanada med 5–3 och har tio raka segrar.

Efter den inledande premiärförlusten mot Kina har de olympiska mästarna i lag Anna Hasselborg, som även vann EM-guld i höstas, gått som tåget i curling-VM i danska Silkeborg. Segern mot Kanada var lagets tionde raka vinst och nu är laget klart för lördagens semifinal.

Sverige föll i VM-finalen i fjol mot just Kanada, men då representerades landet av lag Jennifer Jones. I Silkeborg ställdes världstvåan Sverige mot lag Chelsea Carey, som är rankat sexa i världen.

Sverige slog Kanada i curling-VM

Mötet med Kanada var jämnt och länge poängsnålt. Efter tre poänglösa omgångar tog Sverige en poäng i den fjärde. I den sjätte omgången tog Kanada ledningen med 2–1, men svenskorna replikerade direkt med en tvåa.

I den åttonde omgången tvingade Sverige motståndaren att ta en poäng fram till 3–3. I den näst sista omgången gick lag Hasselborg upp i en 5–3-ledning, men Kanada hade fördel av att ha sista stenen i slutomgången. Det kunde dock inte kanadensiskorna utnyttja och Sverige vann med 5–3.