Foto: CHRISTIAN ÖRNBERGFoto: CHRISTIAN ÖRNBERG
 Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG
Foto: HANNIBAL HANSCHKE / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅNFoto: HANNIBAL HANSCHKE / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
 Foto: HANNIBAL HANSCHKE / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Sverige ansöker om OS – med Lettland

Publicerad

Sverige satsar på att få OS till Stockholm 2026.

Nu planerar SOK en lösning där Lettland ska få arrangera vissa grenar. 

SOK har redan lämnat in en intresseanmälan till den internationella olympiska kommittén för att få OS till Stockholm 2026. 

– Jag hoppas verkligen. Vi har ju världens chans nu, sa SOK:s generalsekreterare Gunilla Lindberg till SVT i november.  

Enligt Dagens nyheter ingår även Lettland i SOK:s ansökan. SOK vill nämligen att letterna tar hand om tävlingarna i bob, rodel och skeleton, skriver tidningen. SOK-representanter ska åka till Lettland i januari för att slutföra ett avtal mellan länderna. 

Sverige vill ha OS

– Tidigare har det ju inte varit tillåtet att arrangera ett OS i olika länder, men när det nu blivit det vill vi undersöka möjligheterna, säger SOK:s presschef Lars Markusson till DN. 

SOK har än så länge inte fått politiskt stöd för sin ansökan. I april meddelade Socialdemokraterna i Stockholm man hade gjort bedömningen att det inte fanns politisk majoritet för en svensk ansökan. 

 

Så slutade världscupen 2016/2017

1. Heidi Weng, Norge

2. Krista Pärmäkoski, Finland

3. Ingvild Flugstad Östberg

4. Stina Nilsson

5. Marit Björgen

6. Jessica Diggins, USA

7. Maiken Caspersen Falla, Norge

8. Kerttu Niskanen, Finland

9. Charlotte Kalla, Sverige

10. Laura Mononen, Finland

Sveriges a-lag inför säsongen 2017/2018

Anna Dyvi

Anna Haag

Ebba Andersson

Emma Wikén

Hanna Falk

Ida Ingemarsdotter

Jonna Sundling

Linn Sömskar

Sofia Henriksson

Stina Nilsson

Charlotte Kalla

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag