Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Svensken tog guld – för femte gången

Daniel Bodin.Foto: NATHAN BILOW / AP SCANPIX
Daniel Bodin.Foto: PEO MÖLLER / KVP/EXPRESSEN

Snöskoterproffset Daniel Bodin har tagit sitt femte guld i X-games.

Snowboardåkaren Sven Thorgren får däremot fortsätta jaga sin första titel i Aspen, USA.

Daniel Bodin vann freestyle-klassen i X-games, trots en skada i ena tummen och begränsade träningsmöjligheter de senaste veckorna.

I finalen fick Bodin 91,66 poäng av domarna, en poäng mer än regerande mästaren och favoriten Brett Turcotte från Kanada. De två var en klass bättre än övriga i startfältet. Guldet var Bodins femte i X-games.

Rasmus Johansson slutade femma i finalen, men tävlingen höll på att sluta riktigt illa för svensken. Under ett av sina hopp halkade han med högerhanden och flög av sin snöskoter. Publiken höll andan när de insåg att Johansson kunde få skotern över sig, men han hann rulla undan och undgick att få det nära 300 kilo tunga fordonet över sig.

Sven Thorgren har aldrig tagit vunnit i Aspen, ett guld i X-games i Oslo är största framgången. Det blev inget guld i den här tävlingen heller.

24-åringen var bäst i kvalet, men i finalen blev det bara en tredjeplats. Thorgren fick inte till något av sina två åk, och var poängmässigt långt från japanen Takeru Otsuka, som vann tävlingen, och silvermedaljören Mark McMorris, Kanada.

Thorgren har en medaljchans kvar i X-games då han tagit sig till final i slopestyle. Den finalen avgörs natten till söndag, svensk tid.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.