Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Svenske stjärnan om sin stora förvandling

Henrik Harlaut, med sina karaktäristiska lockar.Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN / BILDBYRÅN
Nu helt utan dreads.Foto: STINA STJERNKVIST/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: GEORGIOS KEFALAS / AP SCANPIX SWEDEN
Henrik Harlaut. Foto: JON OLAV NESVOLD/BILDBYRÅN
Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN / BILDBYRÅN

Henrik Harlaut är inte bara känd för att vara en duktig slopestyle-åkare utan även för sin karaktäristiska frisyr – som nu ett minne blott. 

Svensken är en av tidernas främsta freeski-skidåkare, har vunnit X-games fyra gånger och är nu ett stort medaljhopp inför OS i Pyeongchang. 

Han tävlar i grenen slopestyle som innebär att skidåkare och snowboardåkare tar sig ner för en bana med hinder – som hopp och räcken – där de ska sätta så snygga tricks som möjligt. Grenen tog sig in på OS-programmet år 2014. Då knep Henrik Harlaut en 6:e plats.

"Känner mig som en Ninja"

Sveriges Henrik Harlaut.Foto: DANIEL STILLER/BILDBYRÅN

 

Den svenske talangen har varit lätt att känna igen ute på banan tack vare sin klassiska frisyr. Men nu är alltså de 30 centimeter långa dreadsen ett minne blott och Henrik Harlaut chockerar med en ny kortare frisyr. Men att slänga bort dreadsen blev för mycket för svensken. 

– Håret ligger i en skokartong bredvid min säng i lägenheten i Andorra. 

Varför det?

– Det kändes jobbigt att bara slänga bort allt hår och samma dag hade jag köpt nya skor, så det fick bli så. Det är inte så att jag direkt ligger och kelar med håret men det kändes jobbigt att slänga bort. I början undrade jag vad som skulle hända med håret – möglar det liksom? 

Har du blivit en bättre eller en sämre åkare utan håret?

– Jag har blivit en bättre åkare utan håret. Jag känner mig snabbare, smidigare och mer som en ninja utan håret, det är därför jag har det så just nu. 

Henrik Harlaut är taggad inför skidsäsongen. Den största delen av träningen har skötts inomhus i Andorra. Där har Harlaut övat in nya trick på trampolin och i en ramp – på rullskridskor. 

– Målet är att jag ska sätta de tricksen på snö också.

 

LÄS MER: Efter tråkiga beskedet: Stora protester väntar  

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.