Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Svenska stjärnan väljer att sluta – 26 år gammal

Emma Dahlström Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

Emma Dahlström har vunnit guld i X-games, och tagit hem totala världscupen i freeski två gånger. 

Men nu lägger svenskan ner karriären, 26 år gammal. 

– Mina två senaste säsonger har varit tuffa, säger Dahlström i ett uttalande.

Som 26-åring har Emma Dahlström redan deltagit på två OS. Det blev en femteplats i Sotji för svenskan, och en elfteplats i Pyeongchang. 

Dahlströms största meriter kommer dock från X-games och världscupen. Dahlström vann guld i X-games 2015 och har tagit hem totalbucklan vid två tillfällen. 

Men nu är den professionella tävlingskarriären avslutad. Dahlström kommer att fokusera på att bli återställd i sina knän, som hon haft problem med under de senaste säsongerna. Framöver siktar Dahlström på att fortsatt åka freeski, men i stället för att tävla kommer hon filma. 

– Ja, det är något som jag vill fokusera på de kommande åren. Sedan hoppas jag kunna vara med och inspirera fler unga killar och tjejer i framtiden genom att vara med på något hörn. Kanske som coach på ProgSession, en satsning bara på tjejer eller under några andra camps, säger Dahlström i ett pressmeddelande från det svenska skidförbundet. 

Emma Dahlström lägger ner karriären

Dahlström fortsätter:

– Mina två senaste säsonger har varit tuffa och jag känner att jag inte längre har drivet för att fortsätta med tävlingscirkusen. Känslan har vuxit fram om att jag är nöjd och stolt över min tävlingskarriär, och därför känns det också som att elden inom mig släckts vilket gör det svårt att försöka tävla vidare mot nya mål.

Så här summerar hon sin karriär:

– Det har varit fantastiskt att få se otroligt många platser och att få träffa så många inspirerande människor. Freeski är en sport med mycket frihet men som också innebär att man får ta mycket eget ansvar. Jag känner att jag verkligen har växt som människa genom alla upplevelser och det har gjort mig till en självständig och stark person.