Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Svenska revanschen – säkrade VM-bronset

Foto: CELINE STUCKI / BILDBYRÅN
Foto: CELINE STUCKI / BILDBYRÅN

Duon Almida de Val och Oskar Eriksson kom tillbaka efter den snöpliga semifinalförlusten mot Norge. Det blir svenskt mixeddubbelbrons i curling-VM efter seger i matchen om tredje pris.

Bronsmedaljen säkrades efter 7–4 mot Kanada i en match där svenskarna snabbt tog åt sig initiativet med en fyrapoängare redan i den första omgången.

Svenskarna höll sedan ledningen matchen ut.

– Det var en tuff förlust i går, så det kändes riktigt bra att gå ut och ha kul i dag och spela så bra som vi vet att vi kan göra, säger Amanda de Val i segerintervjun med Internationella curlingförbundet.

Svenskarna säkrade en svensk plats i OS i Peking i vinter genom att gå så långt i turneringen.

Duon var obesegrad fram till förlusten (6–7) i semifinalen mot Norge, där svenskarna var i ledningen, men tappade segern i de två sista omgångarna.

Nu laddar de om inför OS.

– Vi vann tio av elva matcher här. Gör vi det även i OS har vi en bra chans att ordna en ännu bättre medalj, säger Oskar Eriksson.

Norge möter Skottland i finalen i mixeddubel-VM i curling i Aberdeen i Skottland senare i eftermiddag.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.