Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Svenska jättesuccén – dubbelseger direkt

Svensk jättesuccé i skicrosspremiären. 

Alexandra Edebo vann sin första världscuptävling. 

Även David Mobärg stod för en skräll när han vann herrklassen. 

Rutinerade Sandra Näslund är sedan tidigare skadad och missar alla tävlingar fram till och med årsskiftet. 

Men Sverige behöver inte oroa sig – för ersättaren levererade direkt som hade direkt i skicrosspremiären i Aroza, Schweiz. 

Alexandra Edebo hade en storkväll och höll förhandsfavoriten Fanny Smith bakom sig. I ett av de sista hoppen fick Edebo till sin landning perfekt medan Smith fick en båge och var tvungen att ta ner kroppen för att parera. Det visade sig vara avgörande och Edebo jublade stort när han korsade mållinjen. 

– Jag hade en skön känsla. Det var en spännande kamp med Fanny Smith, säger svenskan i SVT.  

”Jag har inga ord”

Alexandra Edebo var inte ensam om att göra succé. 

David Mobärg var klart snabbast ner för backen och vann överlägset. Enligt SVT var det första gången en svensk herre och dam vunnit i världscupen vid samma tävling. Det har hänt tidigare i VM.

– Jag har inga ord, det var en perfekt dag. Jag fick en perfekt start och målet genom hela dagen var att vinna. Jag kan ändå inte tro att det är sant, säger Mobärg i SVT.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.