Sven Thorgren under OS i Sotji. Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅNSven Thorgren under OS i Sotji. Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN
Sven Thorgren under OS i Sotji. Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN
Foto: SERGEI GRITS / APFoto: SERGEI GRITS / AP
 Foto: SERGEI GRITS / AP

Sven Thorgren gör comeback efter skadan

Publicerad

Ett nyckelbensbrott krossade OS-drömmen. Men nu är snowboardstjärnan Sven Thorgren tillbaka.

Han gör comeback i big air-tävlingen i X-Games i Oslo på lördag.

"Det ska bli jättekul! Det har varit en stor saknad att inte få vara med och tävla. Jag har så klart funderat lite till och från med hur jag skulle göra, men nu har jag bestämt mig för att dra dit", säger Thorgren i ett pressmeddelande.

"Jag ser det mest som en rolig grej och har ingen stor press på mig själv. Det kanske inte blir megacomebacken men det blir otroligt kul att dra till Oslo och vara med."

”Lite knackigt”

De senaste två veckorna har han testat på snö.

"Det gick lite knackigt i början men nu på slutet kändes det väldigt tryggt i åkningen och då fick jag suget att vara med och tävla."

Thorgren har inte tävlat alls i vinter. Skadorna har avlöst varandra – i axeln, höften, foten och nyckelbenet.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag