Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Succén: Vinner direkt i världscuppremiären

Foto: MARK SCHIEFELBEIN / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: MARK SCHIEFELBEIN / AP TT NYHETSBYRÅN

Sandra Näslund fick en dröminledning på säsongen. Den svenska stjärnan tog enkelt hem segern i världscuppremiären – efter att ha vunnit i alla sina heat.

– Det var en bra start på säsongen, men jag måste ta det lopp för lopp så får vi se vad som händer, säger Sandra Näslund.

Sandra Näslund är ett av Sveriges stora guldhopp när OS går av stapeln i februari nästa år. Just ett OS-guld är dessutom vad som står högst upp på den svenske stjärnans önskelista, som har två VM-guld på meritlistan men som fortfarande saknar en medalj i OS-sammanhang.

Näslund har dock fått bästa tänkbara inledning på uppladdningen inför mästerskapet. Tidigt under lördagen tog hon hem segern i världscuppremiären, som körs på de tilltänkta OS-banorna i Zhangjiakou.

Detta efter att ha vunnit samtliga heat hon kört i på vägen till finalen.

– Det var rätt svårt. Det var tufft att hålla dem bakom mig så jag var verkligen tvungen att köra helt perfekt. Benen gör ont nu, säger Sandra Näslund efter loppet.

På herrsidan blev Erik Mobärg bäste svensk med en tolfteplats. Vann gjorde ryske Sergej Ridzik.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.