Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Succén: Vann direkt – efter målfotodrama

Foto: JEFF MCINTOSH / AP TT NYHETSBYRÅN

Skicross kan de i Kanada. Sandra Näslund är rätt bra också.

Den svenska stjärnan hade marginalerna på sin sida i Val Thorens – och vann världscuppremiären.

Men först sedan målfotot visat att hon var före kanadensiskan India Sherret.

Kanada dominerade stort med fem åkare bland de åtta i semifinalerna. Näslund tampades med tre i sitt heat: Brittany Phelan, Courtney Hoffos och Zoe Chore.

Ett race där ingen vek en millimeter och Phelan plöjde rätt ut i skyddsnätet i full fart. Näslund höll undan för nykomlingen Hoffos – finalist i sin första världscuptävling.

Schweiziskan Fanny Smith gjorde ett rejält misstag i slutet av den andra semifinalen och missade finalen.

I den ställdes Sandra Näslund på nytt mot tre kanadensiskor – Hoffos, Marielle Thompson och India Sherret. En svenska mot tre kanadensiskor, där Näslund drog det längsta strået.

”Måste vara stabil”

Alexandra Edebo, andra svenska i tävlingen, kom till korta i det kvartsfinalheat som Thompson vann.

Fanny Smith och Thompson har de senaste åren varit två av Näslunds tuffaste konkurrenter. Världscuppremiären i de franska alperna gav besked om att mycket lär handla om den trion även i vinter.

Med nya inslag som Courtney Hoffos.

– Både Fanny och Marielle är stabila och med i toppen. Ska man vara med där måste man vara stabil över hela säsongen, säger Näslund till SVT.

Svag start för herrarna

De svenska skicrossherrarna inledde däremot säsongen riktigt svagt. Elliot Baralo kvalade in som ende svensk till herrtävlingen, men försvann redan i åttondelsfinalen.

Baralo kom sist i sitt heat.

Viktor Andersson, Victor Sticko, David Moberg och Erik Moberg misslyckades i torsdagens kval och fanns inte bland de 30 bästa som fick komma till start. Extra tungt eftersom Val Thorens bjuder på dubbla lopp.

Baralo får en ny chans på lördagen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.