Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Succén: Ny pallplats för Sandra Näslund

Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN / BILDBYRÅN

Sandra Näslunds tävlingshelg i Val Thorens har inte varit något att klaga på.

Svenskan följde upp fredagens seger med att bli tvåa i lördagens skicross.

Två lopp, två pallplatser och ledning i världscupen. Sandra Näslunds start på världscupsäsongen har inte gått av för hackor.

I fredagens premiär i franska Val Thorens vann hon i kamp med en trio kanadensiskor, där målfoto fick avgöra. Under lördagen var det dags igen, och på nytt blev det ett bra resultat för Näslund, om än ingen vinst.

Efter att ha vunnit både sin kvartsfinal och semifinal ställdes Näslund i finalen mot schweiziskan Fanny Smith, samt kanadensiskorna Courtney Hoffos och India Sherret.

Och återigen var hon snabbare över mållinjen än konkurrenterna från Kanada. Fanny Smith kunde hon dock inte rå på. Schweiziskan vann och Näslund fick nöja sig med andra plats.

Landslagskollegan Alexandra Edebo åkte i samma semifinalheat som Näslund men blev trea, och tog sig därmed inte vidare. Edebo slutade sexa totalt efter att ha blivit tvåa i b-finalen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.