Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sirius knall – sänkte Bajen på annandagen

Foto: FREDRIK PERSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: TOBIAS STERNER / BILDBYRÅN

Två ex-Hammarbyare var med och såg till att Sirius besegrade gästerna från Stockholm på annandagen. 

Ted Bergström stod för två assist och ett mål mot sitt gamla lag. 

– Det hade varit riktigt surt att förlora i dag, säger han till Aftonbladet

Sirius inledde starkast på ett vintrigt Studenternas IP. Ted Bergström, som kom till Sirius från just Hammarby denna säsong, satte 1–0 på straff i den 8:e minuten. Drygt en minut senare utökade en omarkerad Ted Haraldsson på en assist från Nils Bergström.

Hammarby reducerade till 1–2 innan David Thorén, även han ny från Hammarby, kunde utöka Sirius ledning ytterligare. Thorén fick stå helt fri precis framför mål och kunde lägga in bollen, på en assist från Ted Bergström och Sirius fick gå till halvtidsvila i 3–1-ledning. 

Ted Bergström sänkte Hammarby

Bergström gjorde en säsong i Hammarby och fick inte förnyat kontrakt inför denna säsong.

– Det finns väl egentligen inte någon revanschlust men det är alltid roligt att göra mål på en före detta klubb, säger Ted Bergström i Sportbladet play i paus.

Drygt tre minuter in i andra halvleken reducerade Hammarby på nytt. Daniel Mossberg åkte igenom hela Siriusförsvaret och kunde sedan på egen hand sätta 2–3.

Men kort därefter var Ted Bergström framme igen, den här gången assisterade han backen Jerker Ortman som kunde lägga in 4–2 i samma sekund som Hammarbyförsvaret insåg att han åkt upp och ställt sig fri.

Sirius vann till slut med 5–3. 

– Det är alltid extra skönt att vinna, och det hade varit riktigt surt att förlora i dag, säger Ted Bergström till Aftonbladet efter matchen. 

Hammarby reste till Uppsala utan flera viktiga nyckelspelare, bland annat David Pizzoni. 

– Det är upp till oss andra att knyta näven och vilja vara med och spela ännu mer. Nu har alla världens möjlighet att visa framfötterna, säger Daniel Mossberg till Aftonbladet. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.