Seger för Sandra Näslund och David Mobärg

David Mobärg
Foto: DANIEL GOETZHABER / BILDBYRÅN
Sandra Näslund
Foto: ANDERS WIKLUND/ TT / TT NYHETSBYRÅN

Den sista världscuptävlingen i skicross för säsongen – då blev det svenskt högst upp på pallen både på herr- och damsidan.

Både Sandra Näslund och David Mobärg fick avsluta säsongen med varsin seger.

Världscupavslutningen i skicross kördes i Veysonnaz, Schweiz, och Sandra Näslund åkte dit för att plocka hem den elfte världscupsegern för säsongen – av tolv möjliga.

– Jag är glad att jag lyckades vinna igen, säger Näslund i segerintervjun i SVT.

I finalen ställdes hon mot hemmaåkaren Fanny Smith och kanadensiskorna Marielle Thompson och Brittany Phelan. Varav de två förstnämnda knep andra och tredjeplatsen.

Sedan tidigare är det klart att Näslund vinner världscupen i skicross framför just Smith och Thomson.

Seger för Mobärg

I herrarnas final var det också en svensk som vann i form av David Mobärg.

– Det var ett tufft lopp hela vägen. Jag kämpade till mållinjen, det känns så bra, säger Mobärg i sin segerintervju i SVT.

Han ställdes mot italienaren Simone Deromedis som blev tvåa, kanadensaren Brady Leman knep tredjeplatsen och schweizaren Jonas Lenherr blev fyra.

Mobärg blev därmed fyra i skicrossherrarnas totala världscup. Vinnaren blev Ryan Regez, Schweiz, tvåa Terence Tchiknavorian, Frankrike, och trea en ytterligare fransman, Bastien Midol.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.