Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Succén: Seger för OS-hoppet

Foto: SVT.
Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN / BILDBYRÅN

OS-hoppet Sandra Näslund övertygar direkt i världscupen.

Svenskan vann i tävlingspremiären i Val Thorens efter en storstilad insats och hyllas som "taktiskt fulländad". 

– Mina förväntningar på OS är höga, säger Näslund.

Förra säsongen var blev Näslund historisk genom att vinna VM-guld både på senior- och juniornivå. 

Världscupspremiären i Val Thorens blev en liknande framgångssaga. Näslund tog sig hela vägen till finalen och åkte där i mål som förste åkare. Tyskan Heidi Zacher kom tvåa. 

– Jätteskönt för henne att få den här starten på säsongen, säger förbundskapten Eric Iljans.

– Hon är verkligen taktiskt fulländad. Hon har kommit till den positionen i karriären att hon kan åka med kontroll även om det är jämna race. Där betyder erfarenheten mycket, fortsätter han. 

Näslund vann i Val Thorens

Näslund, som var med redan som 17-åring i Sotji-OS 2014, kände själv att hon fick greppet i såväl kvartsfinal som semifinal tack vare sina fina starter.

– Jag var nästan först från starten varje gång och det var skönt. Det var bara i semifinalen som det var nära att jag blev omkörd. Annars kändes det som att jag hade bra kontroll. Åkningen sitter där den ska och starterna också, säger hon.

Förväntningarna på dig inför OS minskar inte precis nu.

– (Skratt). Det kan jag förstå. Men jag har nog högst förväntningar på mig själv av alla. Om andra tycker eller tror att jag har bra chans så känns det bara kul.

Vad betyder den här segern ur det perspektivet?

– Det är så klart väldigt skönt att få den här starten på säsongen. Det ger en liten "boost" för självförtroendet för resten av vintern. 

Victor Öhling Norberg, Sveriges andra stora OS-hopp i skicross, åkte ur redan i åttondelsfinalen. 27-åringen föll illa, men reste sig sedan upp och verkade vara oskadd.

Erik Mobärg blev bäste svensk på herrsidan med en tredjeplats i semifinalen och därmed en total sjundeplats. Svenska talangen Lisa Andersson, 20, tog sig till semifinal, och knep en total sjätteplats.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!