Foto: SVT.Foto: SVT.
 Foto: SVT.
Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN / BILDBYRÅNFoto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN / BILDBYRÅN
 Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN / BILDBYRÅN

Succén: Seger för OS-hoppet

Publicerad

OS-hoppet Sandra Näslund övertygar direkt i världscupen.

Svenskan vann i tävlingspremiären i Val Thorens efter en storstilad insats och hyllas som "taktiskt fulländad". 

– Mina förväntningar på OS är höga, säger Näslund.

Förra säsongen var blev Näslund historisk genom att vinna VM-guld både på senior- och juniornivå. 

Världscupspremiären i Val Thorens blev en liknande framgångssaga. Näslund tog sig hela vägen till finalen och åkte där i mål som förste åkare. Tyskan Heidi Zacher kom tvåa. 

– Jätteskönt för henne att få den här starten på säsongen, säger förbundskapten Eric Iljans.

– Hon är verkligen taktiskt fulländad. Hon har kommit till den positionen i karriären att hon kan åka med kontroll även om det är jämna race. Där betyder erfarenheten mycket, fortsätter han. 

Näslund vann i Val Thorens

Näslund, som var med redan som 17-åring i Sotji-OS 2014, kände själv att hon fick greppet i såväl kvartsfinal som semifinal tack vare sina fina starter.

– Jag var nästan först från starten varje gång och det var skönt. Det var bara i semifinalen som det var nära att jag blev omkörd. Annars kändes det som att jag hade bra kontroll. Åkningen sitter där den ska och starterna också, säger hon.

Förväntningarna på dig inför OS minskar inte precis nu.

– (Skratt). Det kan jag förstå. Men jag har nog högst förväntningar på mig själv av alla. Om andra tycker eller tror att jag har bra chans så känns det bara kul.

Vad betyder den här segern ur det perspektivet?

– Det är så klart väldigt skönt att få den här starten på säsongen. Det ger en liten "boost" för självförtroendet för resten av vintern. 

Victor Öhling Norberg, Sveriges andra stora OS-hopp i skicross, åkte ur redan i åttondelsfinalen. 27-åringen föll illa, men reste sig sedan upp och verkade vara oskadd.

Erik Mobärg blev bäste svensk på herrsidan med en tredjeplats i semifinalen och därmed en total sjundeplats. Svenska talangen Lisa Andersson, 20, tog sig till semifinal, och knep en total sjätteplats.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag