Foto: SVT.Foto: SVT.
 Foto: SVT.
Foto: SVT.Foto: SVT.
 Foto: SVT.

Sandra Näslund tog ny seger i skicross

Publicerad

Sandra Näslund tog hem finalen i världscupen i skicross i Idre fjäll.

Svenskan vann 0,41 sekunder före tvåan Sami Kennedy-Sim.

Världscupsegern var hennes andra i karriären.

– Det är riktigt häftigt, säger Näslund i SVT.

Förra månaden tog Sandra Näslund hem sin första världscupseger i karriären.

I italienska Watles dominerade hon från start till mål och efteråt hyllade hon sin landslagskollega Anna Holmlund.

I dag var det dags igen.

I Idre Fjäll tog Sandra Näslund sig enkelt vidare till final och väl där blev det ny seger.

Vann sin andra världscupseger

I hennes andra världscupseger i karriären fick hon en tveksam start men lyckades resa sig och ta hem finalen - 0,41 sekunder före tvåan Sami Kennedy-Sim från Australien.

– Det är riktigt häftigt. Riktigt kul att vinna och att få göra det på hemmaplan där man har familj och mycket folk, säger Sandra Näslund till SVT.

– Det har varit lite nervöst men ändå känt ganska bra hela dagen.

 

LÄS MER: Pappans positiva besked om Anna Holmlund

 

Nu jagar hon toppen i den totala världscupen - där hon just nu ligger trea.

– Förhoppningsvis kan jag komma upp på en andra plats i totala världscupen innan säsongen är slut.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag