Så hyllades Matilda Rapaport: "Gåshud"

Filmen "Between" hade världspremiär i Tyskland i fredags.
Matilda Rapaport

Innan sin tragiska dödsolycka medverkade Matilda Rapaport i inspelningen av skidfilmen "Between".

Filmen hade världspremiär i helgen – och svenskan hyllades i sin frånvaro med jubel och stående ovationer.

"Jag fick gåshud", skriver skidåkaren Lorraine Huber på Facebook. 

En lavin under en filminspelning i Farrellones i Chile som begravde den svenska skidåkaren Matilda Rapaport i ett tjockt lager snö. Hon fördes till ett närliggande sjukhus i Santiago där ett intensivt räddningsarbete utfördes för att rädda hennes liv. Kort därpå avled Rapaport till följd av komplikationer orsakade av syrebrist. Hon blev 30 år gammal.

Men Rapaports framfart i backarna lever trots allt vidare. Rapaport medverkar i produktionsbolaget "Shades of Winters" nya film "Between". Förutom Rapaport så medverkar även storstjärnor som Julia Mancuso, Janina Kuzma och Nadine Wallner i filmen "Between". Och de kvarlevande stjärnorna fanns på plats i München när filmen hade premiär på BMW Muséum i fredags kväll.

Så hyllades Matilda Rapaport

Det gjorde även skidåkaren Lorraine Huber. På sin Facebook-sida har Huber publicerat en film som visar hur Rapaports minne högtidlighölls i samband med att "Between" spelades.

"Vi hade inte en tyst minut. Nej. I stället tog vi en minut där vi jublade, klappade och skrek för att fira vilket liv den där fantastiska och vackra människan hade. Jag fick gåshud", skriver Huber på Facebook.

Även Rapaports änkling Mattias Hargin, själv landslagsåkare, har skrivit om stunden.

"Det var nog närmare 700 st som fyllde upp biografen där inne. Innan filmen startade och presentationen av all inblandade var klara hölls det en hyllning till Matilda, inte en tyst minut, utan i stället en minut av glädje. Där alla 700 under en minut stod upp och applåderade och skrek. Fint och varmt!", skriver Hargin på sin blogg.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.